Het Belang van Limburg

“Alle rapporten waren positief”

-

De KBVB beweerde gisteren dat Standard wel degelijk een oproeping kreeg in het dossier omtrent de match tegen KV Mechelen. Standard, dat twee speeldagen achter gesloten deuren kreeg, spreekt dat tegen. “Daarnaast waren alle rapporten van de positief”, zei juridisch directeur Pierre Locht in een speciaal ingelaste persconfer­entie.

‘match delegate’

Dinsdagavo­nd rond de klok van 21.30u raakte bekend dat Standard bestraft werd met twee duels achter gesloten deuren. Niet voor de feiten in de Waalse derby van voorbije zondag, wel voor incidenten tijdens KV Mechelen – Standard. Fans zouden vuurwerk op het veld hebben gegooid.

De club claimde dat het niet op de hoogte was van de dagvaardin­g, maar dit wordt ontkend op de voetbalbon­d. “We willen duidelijk stellen dat de club wel een oproeping in dit dossier gekregen heeft”, klonk het bij Pierre Cornez, woordvoerd­er van de KBVB.

Standard kwam gisteren terug op de zaak. “We waren dinsdagavo­nd de eerste om verrast te zijn met de sanctie”, gaf communicat­iedirecteu­r Alexandre Grosjean aan. “We begrijpen ze ook gewoon niet. We gaan zeker in beroep.”

Juridisch directeur Pierre Locht stelde dat het rapport van de zogenaamde match delegate, op basis waarvan de Geschillen­commissie Standard schorste, helemaal niet negatief was. “Ik heb het rapport hier bij de hand en dat was positief op alle punten. Het Luikse publiek kreeg de quotering ‘goed’, de veiligheid kreeg ‘uitstekend’ en op de vraag of er incidenten waren die de match beïnvloed hebben staat er ‘Nee’.” Standard werd ook niet via mail op de hoogte gebracht over de oproeping. “Voorzitter Bruno Venanzi heeft hierop een mail verstuurd. We konden ons daarnaast geen vuurwerk herinneren en hebben de match herbekeken. Daarin viel er geen vuurwerk op het veld te zien.” Klopt overigens: ook wij herbekeken het duel en er was inderdaad geen spoor van vuurwerk of rookbommen. Er viel vlak voor rust enkel een kleine knal te horen.

Zoals gezegd, gaat Standard in beroep tegen de sanctie. Dit werkt opschorten­d. Het beroep van Standard zal ten vroegste op 23 december behandeld worden. Locht: “We zullen doorzetten, want er zijn heel veel onregelmat­igheden in dit dossier.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium