Het Belang van Limburg

Alderweire­ld maakt rentree bij Tottenham

-

Bijna twee maanden nadat hij met een zeldzame blessure aan een zenuw in het been was uitgevalle­n, maakte

Toby Alderweire­ld zijn rentree bij Tottenham. Onder luid applaus van de fans viel hij in de tweede helft in voor Victor Wanyama. Vanop de bank had de verdediger gezien hoe de thuisploeg na een reeks gemiste kansen op achterstan­d was gekomen tegen CSKA Moskou. Maar Dele Alli en Harry Kane zetten de scheve situatie nog vóór de rust recht.

Leicester zwaar onderuit

In groep G verloor

Leicester, dat al zeker was van groepswins­t, met een B-ploeg met 5-0 van Porto. Bij de Portugezen was geen spoor van Laurent Depoitre in de wedstrijds­electie. De 5-0 is de zwaarste nederlaag van een Engelse club ooit in de Champions League.

Record voor Dortmund

Real Madrid greep naast de groepswins­t door een 2-0 weg te geven tegen Borussia Dortmund. Karim Benzema zette Madrid op 2-0, maar Aubameyang scoorde de aansluitin­gstreffer en Marco Reus zorgde in de 90ste minuut voor het cruciale punt. Niet alleen is Dortmund daarmee groepswinn­aar, de Duitsers maakten 21 goals in de groepsfase: een record. Karim Benzema kan zich troosten met zijn vijftigste doelpunt in de Champions League. Hij staat op gelijke hoogte met Thierry Henry, alleen Ronaldo (95), Messi (93), Raúl (71) en Van Nistelrooy (56) scoorden meer. Het Legia Warschau van Vadis Odjidja snoepte de Europa League-plek van Sporting weg. Een 1-0-zege volstond.

Juventus groepswinn­aar

In groep H is Juventus groepswinn­aar dankzij een 2-0-zege tegen Dinamo Zagreb. Sevilla verwijst Lyon naar de Europa League na een 0-0-gelijkspel in Frankrijk. Dinamo Zagreb scoorde nul doelpunten en doet daarmee slechter dan Club.