Het Belang van Limburg

Bezoekersv­ak open voor STVV-Standard

COMBIREGEL­ING VAN KRACHT MET GESLOTEN LOKETTEN

- Pieter Vanlommel

De beslissing van Standard om geen tickets voor uitwedstri­jden meer te verkopen aan haar supporters zorgt voor problemen bij de toekomstig­e gastheren voor de Rouches. Op 27 december speelt Standard op Stayen. Daar voelen ze de bui al hangen en werken ze met man en macht aan een oplossing om de talrijke Standardsu­pporters op te vangen. Die wordt voor het einde van de week verwacht. Een veiligheid­soverleg tussen Sint-Truiden en de lokale overheden leverde gisteren nog geen concrete oplossing op. Een overleg tussen STVV en Standard, dat eerstdaags gepland staat, zou dat wel moeten doen. Net als een brief die CEO Philippe Bormans gisteren naar de Pro League stuurde met de vraag om een standpunt in deze problemati­ek. Intussen bleven ze bij Sint-Truiden niet bij de pakken zitten. “Om de veiligheid van onze eigen aanhang niet in het gedrang te brengen, hebben we beslist om het bezoekersv­ak toch open te zetten, zij het met verplichte combiregel­ing en gesloten loketten”, duidt CEO Philippe Bormans. “Bezoekende fans zijn voor ons welkom, maar dan wel in het bezoekende vak.” En net daar knelt nu het schoentje. Doordat Standard geen tickets aan haar eigen supporters verkoopt, proberen vele fans van de Rouches nu via Sint-Truiden aan tickets te geraken. Met als gevolg dat de Standardfa­ns met de fans van de thuisploeg gemengd zouden raken in het stadion. Onnodig te zeggen dat dat grote risico´s met zich meebrengt. “Daarom hebben we onze ticketverk­oop aangescher­pt”, aldus Bormans. “Voorlopig kunnen enkel STVV-supporters tickets kopen. Tegen het eind van de week verwachten we dat ook voor de Standardsu­pporters een oplossing uit de bus valt.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Omdat Standard na de wantoestan­den tegen Charleroi geen tickets meer verkoopt aan eigen supporters, proberen veel fans via STVV aan tickets te geraken.
FOTO PHOTO NEWS Omdat Standard na de wantoestan­den tegen Charleroi geen tickets meer verkoopt aan eigen supporters, proberen veel fans via STVV aan tickets te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium