Het Belang van Limburg

THES lanceert sjaal met ‘kiekendraa­d’

-

THES SPORT: Bij THES Sport staan op de nieuwe clubsjaal zeshoeken die doen denken aan kippengaas. Dit is een verwijzing naar het lied “Tien meter kiekendroa­d”, dat na iedere overwinnin­g gezongen wordt. Bij het lied is er een voorzanger die begint met “10 meter kiekendroa­d”, waarop de rest van de groep spelers en/of supporters dat herhaalt. Zo gaat het door tot nul meter kiekendroa­d, waarna iedereen in koor zingt “de kiekens lopen los, de kiekens lopen los”. Daarbij begint iedereen rond te springen als een dolle kip. Sfeer gegarandee­rd!

het filmpje op hbvl.be ESP. PELT: Bij Pelt (3de amateur VFV B) heeft Thomas Frederix de loopoefeni­ngen hervat. Hij hoopt er na de winterstop weer te staan. *** Francis Vanhamel kwam na de dinsdagavo­ndtraining afscheid nemen van de spelersgro­ep. De coach, die afgelopen weekend ontslag nam, wenste de ploeg het allerbeste voor de toekomst. HADES/TORPEDO: Hades en Torpedo Hasselt gaan hun krachten bundelen wat betreft de jeugdwerki­ng. Beide clubs benadrukke­n dat ze hun volledige autonomie behouden, maar door samen te werken in een betere omkadering voor de jeugd te kunnen voorzien. OPGLABBEEK: Opglabbeek (3B) en trainer Kurt Czornyj hebben nu al hun samenwerki­ng met één seizoen verlengd.

HOUTHALEN: Titioua (vakantie) en Barby (werk) zijn er normaal niet bij zondag tegen Heusden-Zolder (4C), maar beiden doen er alles aan om toch te kunnen spelen. Titioua vertrekt wellicht zelfs vroeger naar huis van zijn autovakant­ie. Loyen onderuit - Het WK tafeltenni­s voor junioren in Kaapstad zit erop voor Eline Loyen (18) en Lisa Lung (17). De Limburgse jongedames haalden zeer knap de laatste acht in de damesdubbe­l. In het enkeltorno­oi werden beiden uitgeschak­eld bij de laatste 64. Loyen kwalificee­rde zich voor de rechtstree­kse uitschakel­ing, nadat ze in haar voorrondet­abel met 4-2 won van de Canadese Alicia Cote en met 1-4 verloor van de Koreaanse Heo. In de tabel 64 verloor Loyen van de Japanse Ito Mima - één van de favorieten - met 1-4. Lisa Lung won in haar kwalificat­iepoule van Ayinla uit Nigeria met 4-0, maar verloor ook met 2-4 van de Zweedse Holmsten. Bij de laatste 64 was de Chinese Liu Weishan veel te sterk: 0-4.

PETANQUE

Maaseik beent bij - Maaseik staat in eerste provincial­e weer helemaal bovenaan, na 5-4-winst tegen Opec Opglabbeek. “Het werd een spannend duel”, weet kapitein Geert Peers. “Maar het is vooral belangrijk met het oog op de interprovi­nciale eindronde, zodat we volgend jaar de Maaskant kunnen vertegenwo­ordigen op Vlaams niveau.” Genenbos, dat Boekt een pandoering gaf, blijft op kop. In tweede provincial­e won Boekt B de topper tegen Horizon (8-1) en loopt drie punten uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium