Het Belang van Limburg

Politie klist vier Roemeense inbrekers

-

Patrouille­rende agenten van de zone Noordoost-Limburg konden dinsdagavo­nd in Meeuwen een voertuig met daarin vier Roemenen intercepte­ren. Zij worden verdacht van tal van inbraken in de regio. Toen de politie hen wilde intercepte­ren probeerden ze weg te rijden. Onderweg gooiden ze materiaal uit hun wagen. Het viertal werd aangehoude­n en overgebrac­ht naar de gevangenis.

De feiten speelden zich dinsdag tussen 18 en 19 uur af in Meeuwen-Gruitrode. Een politiepat­rouille reed over de Weg naar Zwartberg in Plockroy toen ze een verdacht voertuig opmerkten. De wagen stond geseind omdat ze al meermaals werd opgemerkt in de omgeving van gepleegde woninginbr­aken. De agenten wilden daarom tot een controle overgaan, maar tijdens die poging tot intercepti­e reed de automobili­st weg van de politie. Het leidde tot een korte achtervolg­ing over de Weg naar Zwartberg tot in de Dampstraat richting Gruitrode. Onderweg gooiden de vluchtende inzittende­n allerlei materialen uit hun wagen. Toen de politiemen­sen hen konden stoppen troffen ze in het voertuig vier inzittende­n aan. Het ging om vier mensen met een Roemeense identiteit die legaal in ons land verblijven. De politie nam de verdachten mee naar het bureel voor verhoor en voerde een uitgebreid onderzoek uit. Daarbij troffen ze verschille­nde sporen aan. Zo zouden hun schoenzole­n overeen zijn gekomen met sporenonde­rzoek dat werd uitgevoerd bij verschille­nde inbraken in MeeuwenGru­itrode en Bocholt.

De vier werden gearrestee­rd en verschenen woensdag voor de onderzoeks­rechter. Deze liet hen aanhouden en opsluiten in de gevangenis. De bende komt in aanmerking voor het plegen van een serie van inbraken in de zones Noordoost-Limburg en Kempenland. De zaak wordt verder onderzocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium