Het Belang van Limburg

Weiler hoeft Deschacht en Harbaoui niet meer

Coach gaat ervan uit dat spelers te veel met de pers praten

-

Weiler blijft Anderlecht kneden. Nadat de coach al Okaka, Vanden Borre en De Maio weerde omdat ze niet beantwoord­den aan zijn eisen, is het nu aan Olivier Deschacht en Hamdi Harbaoui. Deschacht is al even weer fit na een spierbless­ure, maar mocht gisteren zelfs niet meetrainen voor het Europese duel met SaintEtien­ne. Omdat er amper nog iets op het spel staat, leek dat nochtans de gelegenhei­d om de verdediger te herlancere­n. “Als Deschacht er niet bij is, dan is hij niet sterker dan de 18 jongens die wel geselectee­rd zijn”, aldus Weiler. “Er zijn sportieve en nietsporti­eve redenen.”

Toen de journalist­en vroegen of zijn blessure hem nog parten speelde, glimlachte de trainer. “Dat weten jullie toch even goed als ik, want er spelen hier goeie contacten en alles lekt uit.” De sneer was niet mis te verstaan. Bij paars-wit leeft het idee dat er te veel met de pers wordt gepraat. Ook in de kleedkamer en daarbij wordt gezocht naar schuldigen. Of ze zo alle gaten zullen dichten, valt niet te voorspelle­n. Deschacht is sowieso openhartig en verkondigt zijn mening vaak, ook als ze tegen de borst stoot. Na Oostende zei hij bijvoorbee­ld: “Automatism­en? We zijn al zes maanden bezig.” Maar wat je hem niet kunt verwijten, is een gebrek aan clubliefde.

Toch laat Weiler hem dus links liggen en als Anderlecht zondag van Club wint zonder Deschacht, ziet het er niet te best uit. Kijkt de veteraan in januari dan alsnog uit naar iets anders? Hij heeft het ons alleszins nog niet ingefluist­erd.

Harbaoui naar Lokeren?

Deschacht zit in zijn laatste jaar als prof dus in de hoek waar de klappen vallen. Eerder viel zijn naam ook in het gokschanda­al en nu dit. Toch is hij bij RSCA niet de enige geviseerde. Ook Hamdi Harbaoui is uitgerange­erd. De spits wordt er eveneens van verdacht niet discreet genoeg te zijn en te weinig profession­eel, zeker toen hem gesuggeree­rd werd eens met de U21 mee te doen. Hij kan gerust vertrekken in januari, maar dat zou dan wel naar zijn derde club in één jaar tijd zijn. Omdat Harbaoui geen officiële matchen speelde voor Udinese kan dat nog. Zijn naam circuleert bij clubs zoals Charleroi, maar ook zijn ex-ploeg Lokeren kijkt nauwletten­d toe.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Olivier Deschacht. Olivier Deschacht (35) speelde onlangs zijn 567ste match voor Anderlecht en brak zo het record van Paul Van Himst. Maar onder René Weiler zullen daar (wellicht) geen wedstrijde­n meer bijkomen. Deschacht is fit, maar wordt opzettelij­k...
FOTO PHOTO NEWS Olivier Deschacht. Olivier Deschacht (35) speelde onlangs zijn 567ste match voor Anderlecht en brak zo het record van Paul Van Himst. Maar onder René Weiler zullen daar (wellicht) geen wedstrijde­n meer bijkomen. Deschacht is fit, maar wordt opzettelij­k...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium