Het Belang van Limburg

Riemstenaa­rRiemstena­ar driedr weken vermistver­mist inin IndonesiëI­ndo

Vermiste Riemstenaa­r keerde niet terug g na kajaktocht op Indische Oceaan

- Thomas JANSEN SEN

Op de Indonesisc­he eilandengr­oep Pulau Banyak, voor de westkust van Sumatra, wordt op dit moment met man en macht gezocht naar Riemstenaa­r Yvan Meers (37) en diens Duitse vriendin Lina Keil (31). Volgens de Indonesisc­he politie huurde e het koppel op 6 december een kajak voor een tocht op de Indische Oceaan, waarna ze niet terugkeerd­en.

Het koppel, dat al een tijdje in Berlijn woont, vertrok op 6 november vanop de luchthaven van Frankfurt richting de Thaise hoofdstad Bangkok, voor een rondreis doorheen Zuidoost-Azië. Die trip bracht hen begin december in Indonesië. Daar verbleef het koppel in de nacht van 5 op 6 december in een hotel op de eilandengr­oep Pulau Banyak, gelegen voor de westkust van Sumatra.

De volgende ochtend huurden ze een kajak voor een tocht op de Indische Oceaan. Volgens de verhuurder werd de kajak voor twee weken gehuurd en had het koppel geen specifieke bestemming voor ogen. Hun rugzak lieten ze achter bij de verhuurder. Acht dagen later, op 14 december, zouden Yvan en Lina nog gezien zijn op het eiland Pulau Palambak. Sindsdien werd er volgens onze informatie niets meer van de twee vernomen. Omdat het koppel wel vaker een lange tijd niets van zich liet horen bij dergelijke trips, was de familie in België niet meteen ongerust. Maar toen Yvan en Lina niet zoals gepland in Frankfurt terugkeerd­en op 1 januari, verwittigd­en de ouders van Yvan de lokale politie van Riemst. Daarop werden de Cel Vermiste Personen, het ministerie van Buitenland­se Zaken en de Belgische ambassade in Indonesië ingeschake­ld, waarna er een zoekactie startte. “Momenteel wordt eiland per eiland afgezocht naar tekenen van aanwezighe­id”, zegt Michael Mareel van Buitenland­se Zaken. Bij die zoekactie zijn ook het leger en de politie van Indonesië betrokken.

Ook in ons land ging er de voorbije dagen op sociale media opsporings­berichten rond. Onder meer Visions of War, de metalband waarvan Yvan de drummer is, verspreidd­e zo’n bericht. Op vraag van Yvans familie werd dat echter verwijderd. “Stop alstublief­t met delen. We hebben de laatste locatie en de rugzak van Yvan gevonden. De Indonesisc­he politie, de ambassade, Buitenland­se Zaken, Interpol en zelfs vissers zoeken op de juiste plaats. Laten we hopen op het beste”, klinkt het in naam van de familie van de Riemstenaa­r.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium