Het Belang van Limburg

“Ik heb geen leven meer”

-

Voor alle nabestaand­en van de slachtoffe­rs van Ronald Janssen verloopt het leven nog altijd erg moeizaam. Ook voor vader Ivo Paulus, die zeven jaar nadat zijn zoon Kevin door Ronald Janssen werd vermoord, samen met zijn vriendin Shana Appeltans, met een heel wrang gevoel zit. “Ik heb geen leven meer”, getuigt hij.

“Ik had de uitzending al op voorhand gezien. Dit is de tweede keer”, vertelt vader Paulus na afloop van de persvisie. “Het blijft zwaar om naar te kijken. Het komt weer allemaal terug terwijl het ook nooit weg is geweest. Ik zie nu ook mezelf terug, zie nu zelf hoe gebroken ik ben. Die machteloos­heid, je kan niets doen. Ook nu nog niet. Er is zoveel te doen geweest rond de zaak-Dutroux, er zou zoveel gaan veranderen. Maar wat is er veranderd? Helemaal niets. Mijn zoon had nog geleefd als de beschikbar­e informatie over Ronald Janssen was uitgewisse­ld. Er is een onderzoek naar de blunders gevoerd, ik heb tal van brieven geschreven om de resultaten te kennen. Een antwoord heb ik nooit gekregen en als ik informeer word ik van het kastje naar de muur gestuurd. Dat vind ik zo erg en dat zit me zo dwars. Wat ik zou willen? Een excuus voor die blunders, dan zou ik pas rust kunnen vinden. Want nu heb ik geen leven meer. Ik moet pillen nemen om mezelf in toom te kunnen houden”, zegt Ivo Paulus. De slaapkamer van Kevin in Kortenaken ligt er nog altijd bij zoals zeven jaar geleden. “Op zijn kamer heb ik een pv van Ronald Janssen ingekaderd. Op mijn slaapkamer staat een doos waarin het hele strafdossi­er zit. Ik heb er nachtenlan­g in gelezen. Nu doe ik dat niet meer, uit angst wat er uit die doos zal komen. De inhoud roept pure woede op, dus de doos blijft dicht. Ik krijg het allemaal niet verteerd.” “Mijn ouders hebben het nog altijd ontzettend moeilijk”, zegt Kevins zus Kelly. “Het is heel zwaar om te zien. Want jij moet verder met je leven. Maar het leven van je ouders is helemaal kapot.”

 ?? Foto VTM ?? Ivo en Kelly Paulus, de vader en de zus van Kevin. “Ik moet pillen nemen om mezelf in toom te houden”, zegt Ivo.
Foto VTM Ivo en Kelly Paulus, de vader en de zus van Kevin. “Ik moet pillen nemen om mezelf in toom te houden”, zegt Ivo.
 ?? Foto BELGA ?? Kevin en Shana.
Foto BELGA Kevin en Shana.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium