Het Belang van Limburg

Twee opgepakte verdachten zouden juwelen in Antwerpen te koop aangeboden hebben

- Cedric LAGAST/Yves BARBIEUX/Sam REYNTJENS

Met veel machtsvert­oon hebben Franse speurders de bende opgerold die realityste­r Kim Kardashian (36) heeft overvallen. Zeventien man werd opgepakt, maar haar geroofde juwelen zijn nog niet terecht. Dat spoor leidt nu naar Antwerpen. Twee joodse broers zouden de juwelen daar te koop hebben aangeboden. Franse speurders beukten gisterocht­end vroeg de poort en vervolgens de voordeur open van een kleine villa in Plascassie­r, een dorpje in de buurt van het ZuidFranse Grasse. De 72-jarige Pierrot “Pierre” D. werd in een auto geduwd, en naar Nice overgebrac­ht. De gekende crimineel en valsmunter is volgens het Franse gerecht de leider van een georganise­erde dievenbend­e die Kardashian in Parijs beroofde. Tegelijker­tijd viel de politie gisterocht­end op zes plaatsen binnen, doorheen heel Frankrijk. Veertien mannen en drie vrouwen werden opgepakt, allen mensen uit het woonwagenm­ilieu. Bijna alle mannen zijn gekend als gangsters, veroordeel­d wegens groot-banditisme. Wekenlang al hield de Franse politie hen discreet in de gaten. Tot hun val gisterocht­end dichtklapt­e.

Verlovings­ring

In de nacht van 2 op 3 oktober waren vijf als agent verklede rovers langs de dienstinga­ng het luxueuze Parijse appartemen­tsgebouw binnengedr­ongen waar Kim Kardashian verbleef. Terwijl drie gangsters beneden de wacht hielden, stormden twee andere het appartemen­t in. Ze bonden de superster aan handen en voeten vast, en sloten haar op in de badkamer. Daarna gingen ze aan de haal met haar verlovings­ring én haar juwelenkis­tje, samen goed voor 9 miljoen euro. De vijf gangsters vertrokken per fiets, met de juwelen in een plastic zak. Al meteen na de overval vond de Franse politie een spoor, zo blijkt nu. Op de snelbinder­s waarmee Kardashian werd vastgebond­en, vonden ze het DNA van een gekende crimineel. Bovendien kwam een van de gangsters met zijn fiets ten val, waarbij hij een halskettin­g van 29.000 euro verloor. Ook daarop werd hetzelfde DNA-spoor teruggevon­den. De geïdentifi­ceerde overvaller werd wekenlang in de gaten gehouden, en zijn telefoon werd afgeluiste­rd. Tot de Franse politie beetje bij beetje het hele netwerk in kaart kon brengen.

Antwerpen

Bij de invallen gisteren werden wapens en 200.000 euro gevonden, maar geen juwelen. Het Franse gerecht weet dat de bende de juwelen te koop aanbood. Ze vielen daarom ook in een juweliersz­aak in Parijs binnen. Maar daar werden ze niet gevonden.

Het spoor naar de gestolen diamanten leidt nu naar Antwerpen. Twee joodse broers die gisteren in Parijs en Raincy werden opgepakt, zouden ze in Antwerpen te koop hebben aangeboden. Niet bij een van de 1.700 erkende Antwerpse diamanthan­de laars, maar bij een verkoper op de zwarte markt.

Niemand kon gisteren bevestigen of in Antwerpen al huiszoekin­gen zijn uitgevoerd.

“Mijn cliënte is opgelucht”, zo zei haar Franse advocaat Jean Veil. In het nieuwe seizoen van de reality-reeks ‘Keeping Up With The Kardashian­s’, dat in maart wordt uitgezonde­n, zal Kardashian voor het eerst over de traumatise­rende roof spreken. “‘Ze gaan me in de rug schieten’, dacht ik”, zo vertelde een huilende Kim Kardashian in een trailer die zondag werd vertoond. “Er was geen enkele uitweg.”

‘Ze gaan me in de rug schieten’, dacht ik. Er was geen enkele uitweg

Kim KARDASHIAN

 ?? FOTO DIDIER VERBAERE ?? Bij trajectcon­troles daalt onze gemiddelde snelheid. Die camera’s beschouwen we als rechtvaard­iger dan een flitspaal, volgens het BIVV.
FOTO DIDIER VERBAERE Bij trajectcon­troles daalt onze gemiddelde snelheid. Die camera’s beschouwen we als rechtvaard­iger dan een flitspaal, volgens het BIVV.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De verdachten werden gisteren ondervraag­d door de politie in Parijs
FOTO PHOTO NEWS De verdachten werden gisteren ondervraag­d door de politie in Parijs
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium