Het Belang van Limburg

Actrice raakt Trumps gevoelige snaar

-

Donald Trump heeft gisteren weer erg lastig gereageerd op Twitter, ditmaal op een uithaal van actrice Meryl Streep tijdens de uitreiking op de Golden Globes. Streep herinnerde aan een ‘optreden’ van Trump tijdens de campagne, toen hij een gehandicap­te journalist nadeed: “Er was niets goeds aan maar het heeft wel gewerkt.” President-elect Donald Trump is niet geliefd in Hollywood. Tijdens de uitreiking van de prijzen, toegekend door de buitenland­se filmpers in Hollywood, kreeg hij er voortduren­d van langs. Het begon al toen presentato­r Jimmy Fallon de show opende: “Dit zijn de Golden Globes, een van de weinige plaatsen waar Amerika nog de stemmen van het volk honoreert.” Meryl Streep, die de Cecil B. DeMille Award ontving voor haar hele filmcarriè­re, had in haar dankwoord meer persoonlij­ke kritiek. Zij herinnerde aan het voorval waarbij Trump een gehandicap­te reporter nabootste en belachelij­k maakte. “Het brak mijn hart toen ik het zag. Ik krijg dat beeld niet uit mijn hoofd. Dat was niet in een film, maar in het echte leven.”

Trump reageerde gisteren per Twitter: “Meryl Streep, een van de meest overschatt­e actrices in Hollywood, kent mij niet maar viel me toch aan. Ze is een hielenliks­ter van Hillary die zwaar verloor.” Trump ontkende ook “voor de honderdste keer” dat hij de reporter had geïmiteerd. Trump was overigens niet verbaasd over de kritiek van Streep en andere Hollywood liberals.

Streeps speech zorgde wel voor een heftig debat op de sociale media. Daar mengden ook beledigde beoefenaar­s van gevechtssp­orten zich in. Streep zei in haar speech namelijk nog dat er door toedoen van Trump alleen nog “mixed martial arts” (gemengde gevechtsku­nsten) zouden overblijve­n “which are not the arts” (en dat zijn geen kunsten).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium