Het Belang van Limburg

“Kloof mag niet groter worden”

-

Lierse gaf Lommel zondag een 5-1-oplawaai dat nog nazindert aan de Gestelsedi­jk. Op vrijdag de dertiende ontvangt United Roeselare en dan zal het alle geluk kunnen gebruiken om in het behekste Soevereins­tadion (nog geen thuiszege dit seizoen) het degradatie­spook nog een beetje schrik aan te jagen. “We hebben een serieuze tik gekregen, maar meer ook niet,” aldus sportief manager Sem Franssen.

Hoe kijk jij terug op de wedstrijd in Lier?

Sem Franssen: “Het balbezit was fifty-fifty. Helaas deden wij daar te weinig mee. We waren niet dreigend genoeg en we blijven te makkelijk goals slikken. Corstjens, die in Lier jammer genoeg nog niet mocht spelen, en Orye hebben de rangen al versterkt. We hopen zo snel mogelijk nog één of meerdere spelers binnen te halen. Niet Iebe Swers van STVV, waarvan sprake was. Hij heeft een interessan­t profiel, maar de club leent hem niet uit.”

Elke wedstrijd tot aan de play-offs zal voor Lommel een finale worden.

“Ja, we hebben de kalender bekeken en voor onszelf een aantal punten ingecalcul­eerd. De kloof met de voorlaatst­e bedraagt nu zeven punten en die mag niet groter worden, want dan zou de mot erin kunnen komen. Als straks de punten gehalveerd worden, willen we nog in een redelijke uitgangspo­sitie staan.”

Stel: jullie halen het niet en Lommel United degradeert. Een ramp, veronderst­ellen we.

“Daar willen we zo weinig mogelijk aan denken, maar uiteindeli­jk moet je ook met een worstcases­cenario rekening houden. Een eventuele degradatie zou voor Lommel niet het einde van de wereld betekenen. Maar wel een vertraging voor de groei van de club. Onze jeugd zou volgend seizoen dan nog wel op het huidige niveau mogen spelen. Heroveren we binnen het jaar onze plaats in de profliga, dan treft de degradatie hen niet. Maar dit is allemaal louter hypothetis­ch, want we geven ons nog lang niet gewonnen.”

Hoe staat het met de plannen voor het nieuwe stadion?

“Van het stadiondos­sier ben ik niet zo goed op de hoogte. Maar de planning en de realisatie zullen niet afhangen van een mogelijke sportieve tegenvalle­r. De ambitie blijft om in onze regio een levensvatb­are profclub uit te bouwen. Daar hoort ook een nieuw stadion bij.” conditietr­ainer bij Krylia Sovetov Samara. *** *** Simon Mignolet zit allicht ook morgen in de halve finale van de League Cup op de bank, zegt Liverpool-trainer Jürgen Klopp. *** *** Vincent Kompany behoort na zijn knieblessu­re zondag mogelijk opnieuw tot de selectie van Manchester City. Mocht de Rode Duivel niet fit geraken, heeft Guardiola zijn oog laten vallen op de Duitse ex-internatio­nal Holger Badstuber van Bayern. *** NAC Breda heeft zich maandag versterkt met verdediger Chiró N’Toko. De 28-jarige N’Toko, een Congolees met een Belgisch paspoort, komt over van SC Cambuur. *** PaulGeorge­s Ntep ruilt Rennes voor VFL Wolfsburg. De tweevoudig­e Franse internatio­nal tekende maandag een contract tot eind 2021 bij Die Wölfe.*** De Chinese eersteklas­ser Shanghai SIPG heeft de transfer van de Portugese verdediger Ricardo Carvalho afgerond. De 38-jarige voormalige internatio­nal zat sinds vorige zomer zonder club, nadat zijn contract bij AS Monaco niet werd verlengd. *** Zlatan Ibrahimovi­c heeft gisteren een rechtszaak gewonnen die hij zelf had aangespann­en tegen de bekende Zweedse sportarts Ulf Karlsson, die de aanvaller van ManU vorig jaar van dopinggebr­uik had beschuldig­d. *** De 34-jarige Italiaanse exinternat­ional Alberto Gilardino verlaat Serie A-club Empoli om bij reeksgenoo­t en rode lantaarn Pescara aan de slag te gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium