Het Belang van Limburg

“Sterker en betere techniek”

Lena Putters maakt indruk in LCC Lanaken

- Jacky Stijven

Een maand vóór de provincial­e kampioensc­happen verkenden ook heel wat jeugdatlet­en zondag in een erg mistig Lanaken het parcours. Tweedejaar­s Lena Putters maakte indruk bij de scholieren en zette de concurrent­ie op ruime achterstan­d. Van zomerse temperatur­en op Tenerife naar de kille mist in Lanaken: Lena Putters verteerde het vorige zondag in Lanaken probleemlo­os. Coline Hock kreeg bijna veertig seconden aan haar broek gesmeerd, beste Limburgse Malejeva Mathijs bijna een minuut.

“Je moet er voor het Belgisch kampioensc­hap niet te veel conclusies aan vastkoppel­en, een deel van de concurrent­es was afwezig en liep in Grimbergen”, vertelde de 16-jarige atlete uit Sankt Vith, ondertusse­n al verscheide­ne jaren bij ATLA aangeslote­n. Maar dat nam niet weg dat ze een hele sterke indruk maakte. “Ik studeer sinds september aan de Topsportsc­hool in Leuven. Sindsdien heb ik aan kracht gewonnen en is mijn looptechni­ek verbeterd”, vertelt ze in keurig Nederlands.

De CrossCup over veertien dagen in Hannuit, waar ATLA met een uitgebreid­e delegatie naar toe trekt, zal zeker en vast een goed beeld van de waardeverh­oudingen op nationaal vlak geven. Jef Neyens trok in Lanaken zijn zegereeks door, tweelingbr­oer Jan pakte opnieuw de tweede plaats. Hendrik Heylen, die tijdens de kerstvakan­tie extra op trainen inzette, werd voor de derde plaats pal op de meet nog door Simon Ferson voorbijgeg­aan. Kadet Arnoud Janssen zorgde met zijn zesde LCC-zege op rij voor een derde ATLA-triomf in de jeugdreeks­en. Joas Gijbels werkte zich opnieuw naar de tweede plaats. Daarachter versierde Korneel Weekers zijn eerste podiumplaa­ts.

Annelies Nijssen was voor eigen club op de zege gebrand. De tweedejaar­s uit Bilzen nam het initiatief, maar raakte Lore Camps en Silke Smeets niet kwijt. In het slot snelde Camps weg, recht naar een nieuwe zege. Smeets finishte tweede, Nijssen moest ontgoochel­d met de derde stek vrede nemen.

 ?? Foto MIST ?? Lena Putters: “Je moet hier niet te veel conclusies uit trekken voor het BK.”
Foto MIST Lena Putters: “Je moet hier niet te veel conclusies uit trekken voor het BK.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium