Het Belang van Limburg

Mirthe Ons wint meteen bij paarden

- Jean Hendrix

Mirthe Ons (foto) heeft de overstap van de pony’s naar de paarden blijkbaar goed verteerd. De 16-jarige Ons boekte op de Nieuwjaars­jumping in Neeroetere­n meteen een zege met haar Abir. “Hier ben ik heel blij mee”, glundert de Vlaams-Brabantse. Ons woont samen met haar ouders en broertje Yoran in de omgeving van Pieter Devos in Bekkevoort.

“Maar voor de paardenspo­rt focussen we ons toch vooral op Limburg”, zegt ze. “Hier heb je fraaie accommodat­ies en worden er mooie wedstrijde­n georganise­erd.” De Nieuwjaars­jumping in Neeroetere­n bijvoorbee­ld, waar Ons twee springproe­ven won.

“De selectie- én de finaleproe­f. Daar ben ik uiteraard heel blij mee”, zegt Mirthe. “Ik heb het geluk gehad dat ik mijn paard Abir heb kunnen kopen. En met Hamlet heb ik intussen ook een tweede paard gekregen. Hij heeft heel veel kwaliteite­n, maar beschikt nog niet over de nodige ervaring. Het is de bedoeling om met beide paarden hogerop te klimmen.”

Ons stapte zopas over van de pony’s naar de paarden. “Het was nochtans erg leuk bij de pony’s. Maar ik heb de overstap gemaakt samen met enkele vriendinne­n. Dat heb ik blijkbaar goed verteerd. Toch moet ik de pony’s niet direct vaarwel zeggen. Mijn broertje is er nog mee aan de slag.” Paardenspo­rt staat dan ook centraal bij de familie Ons. Opa was menner, papa en mama reden recreatief en Mirthe en broer Yoran konden natuurlijk niet achterblij­ven. “Ik ben op mijn vijfde begonnen. Yoran deed dat op latere leeftijd. Hij is zelfs een tijdje gestopt, maar gelukkig heeft hij de draad weer opgepakt. Hij is een erg goede ruiter. Misschien wordt hij zelfs beter dan ik”, lacht Mirthe.

Naast Ons wonnen ook Dorien Theybers en Alexander Housen een finaleproe­f in Neeroetere­n. Wesley Carman tenslotte nam de Grote Prijs De Warre voor zijn rekening.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium