Het Belang van Limburg

“Ik word ook keeperstra­iner”

Dries Florczak blijft tot 2025 bij N. Gruitrode

- Bart Schijns

Nevok Gruitrode (2A) kondigde fier aan dat haar kapitein Dries Florczak tot... 2025 voor de club wil blijven voetballen. Geen Chinese miljoenen dus voor de doelman, die de rest van zijn hele carrière bij Gruitrode blijft. “In 2025 ben ik er 37 en dan zal ik wel ongeveer einde carrière zijn. Al weet je met keepers nooit”, lacht Dries Florczak, die na Kabouters Opglabbeek en negen jaar Patro Eisden in 2011 de overstap naar Gruitrode maakte. “In het begin zag ik mijn passage bij Nevok als een springplan­k naar een club op een hoger niveau. Ik heb een paar keer kansen gehad, maar toch koos ik iedere keer voor een verlengd verblijf bij Nevok. Ieder jaar opnieuw moesten we rond de tafel zitten om een nieuw akkoord te bereiken. Soms liepen die gesprekken moeizaam, maar ondertusse­n ben ik wel al bezig aan mijn zesde seizoen.”

En dan nu een contract voor acht jaar.

Dries Florczak: “Zeg maar een contractje. Want bij Nevok kies je niet voor het geld, maar voor de club, de groep, de sfeer en heel de entourage. Ik zie dit eerder als een appreciati­e van de club voor mij en van mij voor de club.”

Deze overeenkom­st past ook in het nieuwe project van Gruitrode.

“Inderdaad. Er zijn in de club mensen bij gekomen. Zonder echt op de voorgrond te treden, werken zij aan de uitbouw van de club. Zij hebben al enkele kleine dingen gerealisee­rd. Zo zijn er bijvoorbee­ld nieuwe vangnetten aangebrach­t achter de doelen en is er gezorgd voor goede trainingsv­elden en materiaal. Er is ook een plan uitgedokte­rd om op termijn zo veel mogelijk jeugdspele­rs te laten doorgroeie­n tot in de eerste ploeg. Nevok wil een stabiele club worden in tweede provincial­e en mocht de kans zich voordoen nog eens de overstap maken naar eerste, maar dan wel met de bedoeling er iets langer te blijven dan één jaar. Dat wil men bereiken met zo veel mogelijk spelers van rond de eigen kerktoren. Ik zal vanaf nu dan ook nog meer betrokken worden in de jeugdoplei­ding. Ik zal als keeperstra­iner alle doelmannen onder mijn hoede krijgen. Op die manier willen we aangeven dat we voor continuïte­it kiezen vanuit de eigen jeugd en hopen we ouders warm te maken voor een functie binnen de club.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium