Het Belang van Limburg

“Heel blij mee”

Lorelina Pira verovert brons op Fitlink Open

- Frederik Baeten

KESSELT:

STEVOORT:

KOLMONT:

H.-MILLEN:

THES B: Geen grote verassinge­n op de Fitlink Open 2017. Zowel bij de heren (Piedro Schweertma­n) als de dames (Tinne Gilis) ging het eerste reekshoofd overtuigen­d met het goud lopen. Organisatr­ice en deelneemst­er Loreline Pira veroverde knap brons. “We kunnen terugblikk­en op een geslaagd tornooi. Al hebben we zaterdag ook een beetje last gehad van het weer. Het was door de sneeuw en vrieskou niet vanzelfspr­ekend om iedereen op tijd en stond in de Fitlink te krijgen", aldus Pira.

Puur sportief vielen er op de Fitlink Open weinig verrassing­en te noteren met de eindzeges van Schweertma­n en Gilis.

Pira: “Bij de heren was de finaleplaa­ts van de Nederlande­r Rene Mys van Olympia Hasselt wel een kleine verrassing. Hij schakelde in de halve finales tweede reekshoofd en clubmaat Joeri Hapers uit na een thriller. Dat Schweertma­n weinig tegenstand kende tijdens dit tornooi, was geen verrassing. Hij was met voorsprong de hoogst gerangschi­kte speler en heeft die status opnieuw waargemaak­t.”

Pira zelf mikte voor de Fitlink Open op een plek in de halve finales. Die missie volbracht ze en in de match om het brons nam ze ook nog eens de maat van de Nederlands­e Sanne Veldkamp met 3-1. Pira: “Ik ben zeer tevreden over mijn parcours. De eerste twee matchen tegen Leuschner en Tfelt wilde ik absoluut winnen. In de halve finale was Tinne Gilis te sterk voor mij. Daar viel niets aan te beginnen. De wedstrijd tegen Veldkamp verloor ik nog de eerste set, maar daarna liep het vlot. Ik ben enorm content met die derde

plaats.”

RALLY

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Lorelina Pira: “Het werd een geslaagd tornooi.”
FOTO JEFFREY GAENS Lorelina Pira: “Het werd een geslaagd tornooi.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium