Het Belang van Limburg

‘La La Land’ breekt record

Musical verzilvert alle zeven nominaties op Golden Globes

- Raymond DE CONDÉ

De musical ‘La La Land’ is de grote winnaar geworden van de Golden Globes, de film- en tv-prijzen van de buitenland­se pers in Hollywood. De muzikale ode aan Los Angeles met Ryan Gosling en Emma Stone verzilverd­e alle zeven nominaties, een record. In de categorie Drama werd ‘Moonlight’ verkozen als beste film, terwijl ‘Manchester By The Sea’ het haalde in kwantiteit, met vier beeldjes. Dat de Hollywood Foreign Press Associatio­n dol is op ‘La La Land’, was ook te zien aan de show, die live op NBC (en bij ons op Prime Star) werd uitgezonde­n. De openingsac­t bestond uit nummers van de soundtrack, nu gezongen door artiesten als Ryan Reynolds, Justin Timberlake en de cast van de Netflix-serie ‘Stranger Things’. Het werd helemaal het avondje van ‘La La Land’, met prijzen voor de originele score, de song (‘City Of Stars’), scenario, regie (allebei van de 31-jarige Damien Chazelle), beste acteur en beste actrice. En ten slotte beste film in de categorie Musical en Comedy.

Zwarte homoseksue­el

Was die laatste prijs geen verrassing, in de categorie Drama werd ‘Moonlight’, het troetelkin­d van de critici, keer op keer over het hoofd gezien wanneer ‘The winilver ner is...’ weerklonk. Maar de film van Barry Jenkins over een zwarte homoseksue­el ging uiteindeli­jk dan toch met de hoofdprijs voor beste film aan de haal.

De Golden Globe voor beste tvserie ging naar ‘The Crown’ en die voor een kortere serie was voor ‘American Crime Story’. HBO, dat 14 nominaties had, ging met lege handen naar huis. Als beste buitenland­se film kreeg ‘Elle’ van Paul Verhoeven verrassend de voorkeur boven onder meer ‘Toni Erdmann’ en bovendien kreeg hoofdrolsp­eelster Isabelle Huppert de prijs voor beste actrice in een drama.

Globes, herhaling vanavond, Play More Select, 21.30 uur

La La Land’ komt op 25 januari uit in België, ‘Manchester By The Sea’ eveneens op 25 januari, ‘Moonlight’ op 1 februari

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium