Het Belang van Limburg

Fokker zoekt een geschikt gezin voor al zijn puppy’s

OP PAD MET DE DIERENFLUI­STERAAR

- XDany Grosemans Dierengedr­agstherape­ut 0475/97.10.11 www.dierengedr­ag.be

Naam: puppy’s

Leeftijd: 7 weken

Ras: Ierse terriër Geslacht: teefjes Eigenaar: familie Vanzeer uit Paal Probleem: de fokker wil dat zijn puppy’s bij de juiste families terechtkom­en De familie Vanzeer heeft al jaren een eigen trimsalon en fokt ook honden. Ze doen dat met heel veel toewijding en willen dat hun puppy’s bij geschikte families terechtkom­en.

De fokkers bellen mij met de vraag om een puppytest te doen. Ze beseffen dat de puppy’s en hun eigenaars alleen maar gelukkig zullen worden als ze in het juiste gezin terechtkom­en en de juiste opvoeding krijgen. Het is een klein nest van 3 pups. Ze zijn 7 weken oud. Via een aantal tests kom ik achter de natuurlijk­e aanleg van elke puppy. Is de puppy een eenzaat, is hij schuw, uitbundig, introvert, extrovert, speels? Van elke puppy maak ik een verslag dat de fokker later aan de koper meegeeft. Hierin staat waarmee ze moeten rekening houden bij de opvoeding.

De 3 pups zijn sterk verschille­nd. De eerste puppy heeft interesse voor mij maar ook voor de omgeving. Deze puppy bekijkt eerst alles en reageert dan pas. Het is zeker geen waaghals. De 2de puppy lijkt wel verliefd op mij. Ze wijkt geen meter van mijn zijde en heeft geen interesse voor de omgeving. De 3de puppy is dan weer een veel onafhankel­ijker type. Maar ze komt mij wel uitdagen en wil niets liever dan spelen. Je merkt nu al dat ze haar bazen op de proef zal stellen.

Na de test ga ik met de fokkers rond de tafel zitten. Ze hebben een kandidaat-gezin dat wandelen als hobby heeft. Dagtochten van 30 km of meer. Zelfs trips van meerdere dagen waarbij ze rond de Mont Blanc wandelen. Omdat zij de hond op die tochten vrij willen laten lopen, is puppy 2 voor hen ideaal. Die heeft een natuurlijk­e aanleg om haar bazen interessan­ter te vinden dan de omgeving. Puppy 3 is geschikt voor het gezin met een tuin. Deze energieke puppy moet vaak de kans krijgen om haar energie te ventileren. Puppy 1 past op haar beurt perfect bij de vrouw die alleen woont op een flat en dagelijks meerdere keren met haar puppy in het park gaat wandelen. Als ik bij deze fokker weg ga heb ik een voldaan gevoel. Waren alle mensen die op zoek zijn naar een puppy maar zo slim om een fokker te kiezen die alles doet om zijn ‘kindjes’ een geschikte thuis te geven.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium