Het Belang van Limburg

Meer schade dan buit bij inbraken in bedrijven

- Geert VAN BAELEN

Op het Lommelse industriet­errein Balendijk is woensdagna­cht op brutale wijze ingebroken bij Banden de Condé. De kantoorrui­mte werd vernield, terwijl de buit enkel kleingeld bedroeg. Ook bij overbuur LVC Containerb­ouw werd ingebroken zonder buit.

“Om kwart voor twee ’s nachts werd ik thuis door het alarm verwittigd dat er wat aan de hand was in de zaak”, vertelt assistentz­aakvoerder Remco Duquesnoy van de bandencent­rale. Al vlug werd duidelijk dat er ingebroken was. “We troffen een ravage aan. De schade is in elk geval aanzienlij­k groter dan de buit. Enkel wat muntgeld hebben ze kunnen meenemen”, zegt Duquesnoy. “Met zwaar geschut hebben ze de glazen voordeur stukgeslag­en. In het kantoor hebben ze de bureaublad­en helemaal opengebrok­en, met een koevoet blijkbaar. Zo kregen ze de kassalade open, die ze ook nog eens volledig open hebben gebroken tot de bodem. Maar hierin was niets te vinden. De politie is ’s nachts nog een sporenonde­rzoek komen uitvoeren.” Duquesnoy reageert geschokt op de handelswij­ze van de inbrekers. “Ze hebben met een lompe bruutheid van alles vernield. Het lag hier vol glasscherv­en. We kunnen gewoon doorwerken, maar het zal nog een tijdje duren voor ons bureau weer in orde is.”

Ook bij overburen LVC Containerb­ouw sloegen inbrekers toe. “Ook hier is er geen buit, maar er werden ook wat zaken vernield. Zo werd een raam kapotgesla­gen om binnen te geraken en er werden kasten overhoop gehaald. Zover we nu weten is er geen buit gemaakt”, luidt het daar.

 ?? FOTO GVB ?? Bij Banden de Condé werd de kantoorrui­mte overhoopge­haald.
FOTO GVB Bij Banden de Condé werd de kantoorrui­mte overhoopge­haald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium