Het Belang van Limburg

“Het doet terugdenke­n aan Sef”

Assistente­n Jos Daerden en Guy Martens blikken terug op geslaagd oefenkamp

-

Vanochtend traint KRC Genk nog een laatste keer op Spaanse bodem. Daarna worden de koffers gepakt, om 18.05u vertrekt de vlucht vanuit Alicante richting Deurne. Assistent-trainers Jos Daerden en Guy Martens, die onder Albert Stuivenber­g terugkeerd­en naar de oude stal, blikken terug op een geslaagd oefenkamp. “De manier van werken doet ons een beetje denken aan Sef Vergoossen.”

1.ALBERT STUIVENBER­G

Guy Martens: “De aanpak van Albert Stuivenber­g doet me denken aan die van Sef Vergoossen. Achter alles zit een weldoordac­ht idee, alles is ook tot in de puntjes voorbereid. Stuivenber­g staat voor duidelijkh­eid, nochtans is hij niet autoritair. Spelers kunnen erg veel zelf invullen, maar worden subtiel allemaal in dezelfde welbepaald­e richting gewezen.”

Jos Daerden: “Vanaf de start van deze stage is het voor iedereen duidelijk waar we naartoe moeten en hoe we dat doel willen bereiken. De spelers moeten daar actief in meedenken. Dat maakt het voor iedereen intensief, je moet niet alleen maar doen wat je wordt opgelegd. Ook als assistent-coach krijg je veel verantwoor­delijkheid. Trainen we verdediger­s tegen aanvallers, dan neem ik de verdediger­s onder mijn hoede. En coach ik hen op de manier die vooraf is doorgespro­ken. Dat zijn heel prettige werkomstan­digheden.”

2.SPELERSGRO­EP

Jos Daerden: “Dit is een jonge, gretige spelersgro­ep. Ik kende de spelers al vrij goed van buitenaf, maar nu ik er zelf tussen sta, zie ik heel veel bereidwill­igheid. Je merkt dat ze dingen snel oppikken, dat ze bijvoorbee­ld mekaar steeds meer en beter beginnen te coachen.”

Guy Martens: “Ik zie heel veel kwaliteit en discipline in deze jonge groep. Ze springen ook goed om met de vrijheid die ze krijgen.”

3.HOTEL THALASIA & PINATAR ARENA

Guy Martens: “We hebben het hier een week lang prima naar onze zin gehad. Het weer was fantastisc­h, dat geeft al bijzonder veel energie. Maar ook de trainingsf­aciliteite­n zijn prima: goeie velden, alles voorhanden in het hotel. Ook al zitten hier erg veel ploegen en is het vaak druk rond het veld. Dat zorgt wel eens voor een beetje afleiding, je kan ook de deuren niet sluiten om bepaalde dingen in te oefenen.”

Jos Daerden: “Er valt inderdaad weinig af te keuren aan de accommodat­ies. Behalve het krakkemikk­ige internet in het hotel. Dat is niet alleen vervelend voor de spelers, als ze hun vrije tijd willen invullen. Ook voor de staf, die veel met beelden wil werken. Vooral het werk van onze video-analist Peter Persoons werd daardoor fel vermoeilij­kt.” Uronen hervat, Nastic nog out - Jere Uronen is hersteld van de griepaanva­l. Hij trainde gisteren al in de fitness en pikt vanochtend weer aan bij de groep. Bojan Nastic krijgt waarschijn­lijk nog even rust met de kneuzing ter hoogte van zijn heup.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Daerden en Martens zijn zeer te spreken over de samenwerki­ng met Stuivenber­g.
FOTO PHOTO NEWS Daerden en Martens zijn zeer te spreken over de samenwerki­ng met Stuivenber­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium