Het Belang van Limburg

“Organisati­e, loopwerk en mentalitei­t”

Glenn Neven wijst naar drie levensnood­zakelijke hoekstenen in Lommels actieplan

- Piet DINGENS

Vorige week maakte Glenn Neven in Lier de enige Lommelse treffer. Het moet zowat het meest vreugdeloz­e doelpunt zijn dat de verdediger ooit scoorde. “Wat wil je, als het slechts de 5-1 opleverde?”, blikt hij met frisse tegenzin terug. En vanavond wacht alweer de confrontat­ie met co-leider Roeselare. In de vorige drie duels trok groen-wit aan het kortste eind.

Wie jou kent, weet dat je vorige week na de match geen nood had aan troostende woorden of peptalk.

Glenn Neven: “Het waren zware dagen. We kwamen fris uit de winterstop, hadden goede bedoelinge­n en wisten na onze vorige passage op het Lisp dat er kansen lagen voor ons. En dan krijg je zo'n klets om de oren. Daar kwamen dan nog de tegenvalle­nde resultaten op de andere velden bovenop. Mijn vrouw is zondagavon­d wijselijk vroeg naar bed gegaan. Ik zette me nukkig in de zetel en heb de film van de match nog een aantal keer afgedraaid. Maar goed dat ik vroeg uit de veren moest om te gaan werken. En als je daarna weer op de club komt, probeer je de frustratie zo snel mogelijk van je af te trainen. Inmiddels is de knop gelukkig weer omgedraaid. Want iedereen beseft dat één deugddoend­e zege het vertrouwen in een goede afloop helemaal kan herstellen. En zeker in het eigen Soevereins­tadion, waar we tot dusver op onverklaar­bare wijze in gebreke bleven.”

Corstjens is intussen speelgerec­htigd, kersverse aanwinst Molenbergh­s eveneens. Huurling Orye klopt aan de deur.

“De nieuwkomer­s zorgen voor extra scherpte en dat valt alleen maar toe te juichen. Vergeet ook de andere spelers niet die dinsdag nog een match op Helson afwerkten. Zij hopen ook op een kans. We zijn in een situatie beland waarin elke speler afzonderli­jk ge- prikkeld en uitgedaagd moet worden. Iedereen kan een mindere dag hebben. Daar ontsnapt niemand aan. Maar de organisati­e, het loopwerk en de mentalitei­t moeten bij iedereen honderd procent zijn. Is dat bij één of meer jongens niet het geval, dan wordt het heel moeilijk om onze positie te verbeteren.”

Tegenstand­er Roeselare won de eerste periode en staat samen met Lierse aan de leiding in de tweede. We hoeven jou niet te vertellen hoe sterk die ploeg is.

“Ja, dat is zo. We speelden er al drie keer tegen en verloren telkens. Lierse en ook Antwerp hebben volgens mij meer individuel­e klasse in hun selectie. Maar het collectief van Roeselare is beter. Wil dat zeggen dat wij vanavond opnieuw kansloos zijn? Echt niet. Tenminste, als iedereen er de kop voor legt en de gemaakte afspraken ook respecteer­t. Want of we nu tegen Roeselare of Union spelen, het gros van de wedstrijde­n wordt door details beslist. Laten we er samen voor zorgen dat de afstraffin­g op Lierse als een uitzonderl­ijke gebeurteni­s de archieven in gaat en dat we in het Soevereins­tadion eindelijk nog eens voor een explosie van vreugde kunnen zorgen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Glenn Neven hoopt op de ommekeer tegen Roeselare.
FOTO DICK DEMEY Glenn Neven hoopt op de ommekeer tegen Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium