Het Belang van Limburg

Kungfu-school verovert kinderhart­en in musical Peter Pan

-

Ingestuurd door Johanna Rediers

De musical speelde de afgelopen weken de Antwerpse Stadsschou­wburg plat. De Hasseltse kungfuscho­ol King Saan Juun was een onderdeel van de cast.

Dubai

Peter Pan, The Neverendin­g Story

Het verhaal van Peter Pan, Tinkerbell en de Lost Boys ken je vast nog wel. Dat er ook een grote hond meespeelt, Nana, die voor de kinderen zorgt, weet je misschien ook nog? Wel, deze rol van zorgzame hond werd uitgevoerd door niemand minder dan de Hasseltse Kungfu school. Een meterslang pluchen hondenpak en -hoofd kunnen enkel tot leven gebracht worden door twee personen. Zij moeten al samenwerke­nd acteren. De hond Nana loopt namelijk niet alleen rond, ze springt, tuimelt en rolt over de grond. Knippert met haar ogen, flappert met de oren en kwispelt met de staart. Dat allemaal in een mooie choreograf­ie gegoten met de andere hoofdrolsp­elers van de musical. In 2013 kreeg Wailam Yip, eigenaar van de King Saan Juun Kungfu school, om mee te werken aan deze internatio­nale musical. Hij zorgde met zijn profession­ele leeuwendan­sers voor de perfecte invulling van Nana’s rol en tourde mee in Nederland, Engeland en zelfs Dubai. Eind 2016 kwam Peter Pan terug in Vlaanderen met een gelimiteer­d aantal voorstelli­ngen. Opnieuw brachten de Hasseltse leeuwendan­sers Nana tot leven op hun eigen, unieke manier. Benieuwd naar meer? In 2017 komt er een dvd uit van de Antwerpse shows en wie weet komen er nog nieuwe buitenland­se shows aan. Dat de martial arts-studenten van kungfuscho­ol King Saan Juun van alle markten thuis zijn, is duidelijk.

info over hun lessen, aanbod inzake workshops en shows kan je terugvinde­n op de Facebookpa­gina. Algemene info : King Saan Juun Kung-fu School : Guido Gezellestr­aat 11, 3500 Hasselt.

alvast 28 januari in jullie agenda om Chinees Nieuwjaar mee te vieren in het centrum van Hasselt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium