Het Belang van Limburg

Skeric is Gouden Stier

TongerseT spits is nationaal topschutte­r in het futsal

- Jo TREKELS

Vooraleer vanavond de terugronde start in het nationale futsal, blikken we kort terug op de heenronde. Wist je dat de beste schutter tot op vandaag - van alle drie de nationale afdelingen - uit Limburg komt? Dé ‘Gouden Stier’ van het futsal is Naser Skeric van tweedeklas­ser Pibo Hoeselt, goed voor al 27 rozen. Of zijn het er nu 29? Wij houden het bij de officiële topschutte­rstanden van de KBVB, die je kan raadplegen via www.futsalresu­lts.be. Daar staat 23 achter de naam van de Tongenaar en daar tellen we nog de 4 goals van de inhaalmatc­h vorige vrijdag tegen Zutendaal bij. 27 dus. Na amper 10 matchen.

“Volgens de website van mijn club Pibo zijn het dus nog twee goals meer”, reageert de Bosnisch Belg. “Doet niemand beter in nationale? Dat vind ik wel sjiek. Uiteindeli­jk wordt een spits toch afgerekend op zijn doelpunten. Ze vliegen er momenteel wel vlot in. Ik miste nog geen enkele match en krijg veel speeltijd. Of ik al ooit veel goals maakte in de heenronde? Geen idee. Mijn record op een volledig seizoen bereikte ik met Halen een paar jaar geleden met 52 goals. Eerder maakte ik er eens 46 bij Noorderwij­k. Bij Sahin Hasselt ook zoiets. Bij Pibo maakte ik er vorig seizoen 33. Dat moet dit seizoen dus beter kunnen.”

Skeric is een topschutte­r pur sang, een garantie op goals.

“Ik heb altijd een neusje voor doelpunten gehad”, weet de 29-jarige magazijnie­r. “Ook al in de jeugd. Maar ik ben niet alleen met scoren bezig.Hoeouderik­word,hoemeer ik nog aan het ploegbelan­g denk. Dat staat voorop. Vorige vrijdag kon ik ook een aantal assists geven. Dat doet me, echt waar, evenveel deugd.”

Doet hem nog deugd? De derde plaats in tweede klasse B na de heenronde.

“Met twee versterkin­gen zouden we met onze jonge ploeg meedoen voor de titel”, denkt Skeric. “Maar momenteel zijn de spelersker­nen van Eisden-Dorp en Wellen duidelijk nog beter uitgebalan­ceerd en dus mogen we heel fier zijn op deze derde plaats. Hopelijk kunnen we die stek behouden of - wie weet - toch nog verbeteren. Dan doen we beter dan vorig seizoen en dat was met de vierde plaats al het beste resultaat ooit voor de club. Als we zes op zes pakken tegen Heusden-Zolder en Beverlo zijn we op de goede weg.” Naser Skeric Mickaël Debouck Dennis Panis Simon Vanheeswij­ck Ilias El Attabi Omar Rahou Joost Mignolet Andrea Schifano Karim Chaïbaï Mustafa El Garrouji Mitch Reijntjens Niels Willems Reeks 2B 2A 3A 2B

1

1 2B 3A

1 2B 2B 2B

Goals

 ?? Foto PATRICK BILLEN ?? Naser Skeric (9) scoort tegen Auto 5 Genk.
Foto PATRICK BILLEN Naser Skeric (9) scoort tegen Auto 5 Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium