Het Belang van Limburg

“Al straffe duels uitgevocht­en”

Tweeluik tegen zwarte beest Aalstar met finale als inzet

- Raf COMANS

Hubo Limburg United kan zich dit weekend als eerste Limburgse mannenploe­g plaatsen voor de finale van de Beker van België. Het obstakel richting finale heet Okapi Aalstar, ondanks de zege van vorige vrijdag nog steeds het zwarte beest van de ploeg van Brian Lynch. Aalst won maar liefst tien van de twaalf vorige confrontat­ies. Abe Lodwick hoopt het tij te doen keren. De 28-jarige Abe Lodwick speelde de vorige twee seizoenen bij Okapi Aalstar en kwam eind oktober Limburg United versterken. Vorige week hielp hij de Limburgers mee aan de overwinnin­g. Hij lijkt wel de joker in de duels tussen beide ploegen. Van de elf wedstrijde­n die hij speelde, won hij er tien. “Ik de joker? Nee hoor”, lacht hij. “Aalst en Limburg United hebben als rivalen de voorbije jaren een aantal straffe duels uitgevocht­en. Dit is mijn eerste jaar in Limburg en ik zal ik er alles aan doen met deze ploeg de top te bereiken.”

Jullie wonnen vorige vrijdag tegen Okapi Aalstar. Wat maakt dat het nu plots lukt?

“Elke ploeg in deze reeks is te kloppen. We startten niet zo goed, maar de terugkeer van de geblesseer­de Jerime Anderson gaf ons vertrouwen een boost. Nu is ook Hans Vanwijn weer fit en dat is geweldig. Hij geeft ons zoveel meer mogelijkhe­den, omdat hij op de meeste posities uit de voeten kan. Ik ben ondertusse­n vertrouwd met de systemen. De prestatie van vorige vrijdag is iets waar we moeten op verder bouwen.”

Je bent nu tien weken hier. Hoe evalueer je die periode?

“Ik ben hier graag. De spelers, de organisati­e, de coaches, alles is hier goed. En ik zeg dat niet zomaar. Ik speel lang genoeg om te weten wanneer het goed zit en wanneer hetfoutebo­elis.Onzeresult­aten tot nu toe stemmen niet overeen met onze ambitie, maar verder op het seizoen gaan we ons beste basketbal nog wel tonen. Dat geeft een goed gevoel.Wemoetenha­rdblijvenw­erken om ons doel te verwezenli­jken, maar het gaat de goede kant uit.” Anderson raakt wellicht speelklaar - Bij Limburg United heeft Jerime Anderson die vorige wedstrijd uitviel met een hamstringb­lessure, de trainingen hervat en kan wellicht vanavond al opnieuw spelen. Limburg United- Okapi Aalstar Okapi Aalstar- Limburg United Limburg United- Okapi Aalstar Okapi Aalstar- Limburg United Okapi Aalstar- Limburg United Limburg United- Okapi Aalstar Limburg United- Okapi Aalstar Okapi Aalstar- Limburg United Okapi Aalstar- Limburg United Limburg United- Okapi Aalstar Okapi Aalster- Limburg United Limburg United- Okapi Aalstar

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Abe Lodwick wil Limburg United aan de derde zege tegen zijn ex-club Aalstar helpen.
FOTO PHOTO NEWS Abe Lodwick wil Limburg United aan de derde zege tegen zijn ex-club Aalstar helpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium