Het Belang van Limburg

“Scheidsrec­hterscarri­ère krijgt voorrang”

Stephen Martens: topref die zelf nog in tweede klasse speelt

- Ivo KWANTEN

In september werden Stephen Martens en Angelo Verdonck verkozen tot beste scheidsrec­hters van het land. Normaal dat het duo uit SintTruide­n in eigen land en in de BeNeleague topwedstri­jden toegewezen krijgt, maar ook Europees komen er leuke wedstrijde­n. Mertens en Verdonck waren vorige week nog actief op de Faröereila­nden waar ze drie wedstrijde­n op het WK-kwalificat­ietornooi (U21) mochten leiden. “Onze mooiste aanduiding tot nu toe”, zegt Martens. “We waren wel vijf dagen van huis, maar het was een geweldige belevenis. De Faröerjong­ens kwalificee­rden zich voor het WK. De zaal telde 700 zitplaatse­n, maar er waren maar liefst 1.200 supporters die voor een fantastisc­he sfeer zorgden.”

Strakke planning

Naast scheidsrec­hter, een fulltime job, echtgenoot en papa van een bijna driejarige dochtertje is Martens ook nog speler bij tweedeklas­ser Sint-Truiden.

“Een strakke planning is dus noodzakeli­jk”, aldus Martens. “Mijn gezin en mijn job komen op de eerste plaats. In het handbal leg ik mij vooral toe op mijn carrière als scheidsrec­hter. In de BeNeleague, de Belgische play-offs en de beker liggen er nog uitdaginge­n. Maar ook Europees willen Angelo en ik er het maximale uithalen. Ik ben 36 jaar, de leeftijdsg­rens ligt op 48 jaar. Ik heb dus nog twaalf seizoenen om aan die internatio­nale Zaterdag leidt Martens de topper Visé-Bocholt in de nationale vrouwencom­petitie. “Als speler van Sint-Truiden hou ik zo mijn conditie goed op peil.”

En met Sint-Truiden gaat het prima in tweede klasse. “Als speler ben ik er niet in geslaagd om in eerste nationale te geraken, maar wie weet lukt het dit seizoen. Als we zondag (15.40u) thuis winnen van Eupen doen weer helemaal mee voor promotie.”

carrière

te

timmeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium