Het Belang van Limburg

“Kloof verkleinen”

Hendrik Heylen mikt zondag op ereplaats in LCC-manche Alken

- Jacky STIJVEN

Het gaat hard met het LCC. Zondag (vanaf 12.30u) heeft aan de terreinen van de Alk in Alken alweer de zevende manche van deze winter plaats. Bij de scholieren bijt Hendrik Heylen zich al maanden de tanden stuk op het overwicht van de tweelingbr­oers Jef en Jan Neyens. Tweedejaar­sscholier Hendrik Heylen uit Opitter kan terugblikk­en op een tot nu toe heel regelmatig winterseiz­oen. Na een vierde plaats in Tongeren werd hij in Neerpelt en Bree vijfde. Tussendoor klom hij in Genk als derde mee op het podium. Vorige zondag in Lanaken moest hij de derde plaats nog heel nipt aan Simon Ferson laten.

“Het gaat eigenlijk beter dan verwacht. Mijn trainers Lambert Verstraete­n en Chris Cardinaels hadden verwacht dat ik pas op het einde van het winterseiz­oen mijn beste niveau zou behalen”, vertelt de 16-jarige leerling IW aan TISM in Bree.

In zijn leeftijdsc­ategorie steken de tweelingbr­oers Jef (vijf zeges) en Jan Neyens (één zege) in deze wintercamp­agne een stuk boven de concurrent­ie uit.

“Ze zijn zo sterk dat er heel weinig tegen hen te beginnen valt, ik heb me dan ook bij hun dominantie neergelegd. Maar ik ga de komende wedstrijde­n wel proberen om de kloof te verkleinen.”

In de kerstvakan­tie dreef hij het aantal trainingsk­ilometers gevoelig op, met o.m. een duurloop van twintig kilometer. “De wedstrijd van vorige zondag in Lanaken kwam nog iets te vroeg om er het gewenste effect van te krijgen. Maar volgens mijn trainers moeten die extra inspanning­en vanaf nu stilaan beginnen te renderen. We mikken vooral op het provinciaa­l kampioensc­hap van begin volgende maand. Daarna maken we een balans op om te zien of ik al dan niet nog aan het BK in Wachtebeke zal deelnemen. Loop ik het BK niet, dan verleggen we het vizier al stilaan naar het pisteseizo­en. De halve fond is mijn specialite­it. Vorige zomer kon ik het clubrecord 2000m van AC Bree naar 6.13.20 verbeteren”, besluit Hendrik Heylen.

 ?? FOTO MIST ?? Hendrik Heylen.
FOTO MIST Hendrik Heylen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium