Het Belang van Limburg

“Tegen mijn goesting”

- Wim DEHANDSCHU­TTER

Joy Anna Thielemans is al enkele weken Jana-uit- Thuis af (ze staat niet meer op de set, maar ze is nog even op tv te zien), en nu heeft ze ook uiterlijk nog weinig met haar personage uit de populaire Eén-soap te maken. Thielemans ruilde haar blonde lokken voor een iets korter, donkerder kapsel en liet de wereld met haar nieuwe look kennismake­n via de sociale media, of wat had u gedacht.(

Josje oogst kritiek met lippiercin­g

Voormalig K3zangeres Josje Huisman (30) heeft nu de ‘Beauty and the Beast’-voorstelli­ngen erop zitten een beetje tijd over, dus liet ze gisterocht­end een nieuwe piercing zetten in haar bovenlip. Op haar Instagrama­ccount plaatste ze het resultaat. De hashtag ‘gezwollen lip’ laat vermoeden dat het niet helemaal pijnloos is verlopen. Het nieuwe lipjuweel lokte alweer heel wat reacties uit, zowel positief als negatief. Verschille­nde fans vinden dat Josje gewoon lekker haar zin moet doen, anderen reageerden dat het maar goed is dat ze niet meer bij K3 zit, want ‘ze is een slecht voorbeeld voor kinderen’.

Kamagurka (60) en Herr Seele (57) staan op

5 februari samen op het podium in Antwerpen.

Het wordt hun eerste theatersho­w als duo in vijftien jaar. “Kama heeft het me gevraagd”, vertelt Herr Seele. “Ik heb hem geantwoord:

Het is tegen mijn goesting, maar we gaan het toch doen.”

Ze maken al sinds mensenheug­enis de strips van Cowboy Henk en andere kunst, en in het verre verleden ook iconische tv-programma’s als Lava. Wie Kamagurka (echte naam: Luc Zeebroek) zegt, denkt Herr Seele (Peter van Heirseele) erbij. En omgekeerd. Toch is het al van 2000-2001 geleden, toen met de show Groot Onderhoud en Nieuwe Banden, dat ze samen het podium deelden.

Eenmalige show

Op zondag 5 februari komt daar veranderin­g in, wanneer de beide West-Vlamingen in de Antwerpse Arenbergsc­houwburg Lachen, gieren en Condors opvoeren. “Het wordt een eenmalige theatersho­w”, zegt Peter van Heirseele, alias Herr Seele. “We zaten gisteren (woensdag, nvdr.) samen en dat leverde veel leuke ideeën op. We brengen ook en vooral oud materiaal: moppen van soms dertig jaar oud. Benieuwd of die overeind blijven.” Kamagurka heeft hem gevraagd om weer het podium te delen, vertelt Herr Seele. “Ik heb Kama geantwoord: Het is tegen mijn goesting, maar we gaan het toch doen. Ik heb niet zo veel goesting om nog op de baan te gaan. Een mens wordt ouder, hé. En ik concentree­r me tegenwoord­ig op schilderen. Dat is immens hard werken.” Herr Seele zegt ook niet te weten of hij nog grappig is, wat hem onzeker maakt. “Vorig jaar moest ik improviser­en op de vernissage van een expo van Kama en mij. Ik voelde me niet zo op mijn gemak met een microfoon in de hand. Terwijl ik vroeger zo natuurleuk was voor een publiek. Kama is wel nog grappig. Alle grappen in onze show in Antwerpen zijn trouwens van zijn hand.”

Koppel

Herr SEELE Volgens hardnekkig­e geruchten hebben strubbelin­gen tussen beide heren een theatersho­w lang in de weg gestaan. “Ja, er zijn soms wrijvingen”, bekent Herr Seele, die meteen de roddels de kop indrukt. “We kennen elkaar al veertig jaar, Kama en ik. We zijn als een koppel. Met onze ups and downs, scheidinge­n en midlifecri­sissen. Maar we hebben dat overleefd. Het is nog steeds fantastisc­h om met Kama te werken.”

Die chemie zal in de Arenberg van het podium spatten. “Kamagurka en Herr Seele zijn als Laurel en Hardy. Ollie kon niet met een andere Dunne werken. Stan evenmin met een andere Dikke. Hij heeft het wel geprobeerd op het einde van zijn carrière, maar dat werkte niet.” Herr Seele oppert zelfs dat er misschien meer inzit dan één show. “Als het meevalt, kunnen we misschien op tournee gaan.”

XKamagurka en Herr Seele, zondag 5 februari in de Arenberg in Antwerpen. Tickets kosten 8 euro.

“We kennen elkaar al veertig jaar, Kama en ik. We zijn als een koppel. Met onze ups and downs, scheidinge­n en midlifecri­sissen.

 ?? FOTO HBVL
FOTO FRBE ?? Joy Anna Thielemans Het is al geleden van 2000-2001 dat Kamagurka en Herr Seele nog samen een show deden
FOTO HBVL FOTO FRBE Joy Anna Thielemans Het is al geleden van 2000-2001 dat Kamagurka en Herr Seele nog samen een show deden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium