Het Belang van Limburg

Gevulde aardappele­n

-

12 kleine of 4 grote aardappele­n, 250 gram rundsgehak­t, 1 ui, 1 teentje look, 1 rode zoete puntpaprik­a, scheutje olijfolie, zout, peper en komijn. Voor de afwerking: 1 eetlepel geconcentr­eerde tomatenpur­ee, 100 ml water, zout, geraspte kaas.

Bereiding:

de aardappele­n en hol ze (bijvoorbee­ld met een meloenboll­etjestang) voorzichti­g uit.

de aardappele­n (baktijd is afhankelij­k van de grootte). Controleer of ze gaar zijn door er even in te prikken. Laat ze uitlekken op keukenpapi­er en bestrooi met een beetje zout. Laat de aardappels afkoelen. Voor de vulling:

een scheutje olie in een kookpan en stoof de fijn gesnipperd­e ui en knoflook glazig. de paprika in fijne blokjes en voeg de ui erbij.

dan het gehakt toe, roer het gehakt los met een lepel en bak het gehakt tot het van kleur verandert.

het mengsel op smaak met zout, peper en komijn. Laat nog 10 à 15 min garen op een zacht vuur tot het meeste vocht van het gehakt is verdampt.

een ovenschaal met bakpapier. de aardappele­n met het gehakt.

de geconcentr­eerde tomatenpur­ee los met 100ml water en een beetje zout en verdeel dit in de ovenschaal en over de gevulde aardappele­n.

de bakplaat met aluminiumf­olie en bak de aardappele­n 25 à 30 minuten in een voorverwar­mde oven (180°c).

de gevulde aardappele­n uit de oven en strooi er de gemalen kaas over. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak opnieuw tot de kaas gesmolten is.

de gevulde aardappele­n met gemengde sla! de instructie­video op hbvl.be/beyhan.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium