Het Belang van Limburg

MOP VAN DE WEEK In

Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

-

het begin van haar huwelijk legt een vrouw een doos onder het bed en zegt tegen haar man: ”Je moet me beloven dat je nooit in die doos kijkt.” Hij, smoorverli­efd, belooft er nooit in te zullen kijken. Jarenlang houdt de man zijn woord. Na veertig jaar huwelijk houdt hij het niet meer uit. Hij negeert de belofte en maakt de doos open. In de doos zitten drie lege bierflesje­s en 6.000 euro aan contant geld. Stomverbaa­sd schuift hij de doos weer onder het bed.

Een paar dagen later, in een gezellig restaurant bij kaarslicht en een glaasje wijn, trekt hij zijn stoute schoenen aan en zegt tegen zijn vrouw: ”Veertig jaar heb ik me aan mijn afspraak gehouden, maar gisteravon­d kon ik mijn nieuwsgier­igheid niet bedwingen en heb ik in de doos gekeken. Nu moet je me toch eens vertellen wat de inhoud van die doos betekent.” De vrouw vertelt hem de waarheid: ”Telkens als ik je bedroog met een ander, heb ik een flesje bier gedronken en het lege flesje in de doos gelegd.”

De man zwijgt. Hij is stomverbaa­sd en laat zijn gedachten gaan: “Al die jaren was ik vaak op zakenreis en dus erg veel van huis. Als het in veertig jaar maar drie keer is gebeurd, dan kan ik haar dat wel vergeven.”

Maar even later valt hem het geldbedrag van 6.000 euro in, dat zich in die doos bevond en vraagt hij: ”Maar hoe zit het eigenlijk met dat geldbedrag in die doos?”

”Tja, zegt zijn vrouw, iedere keer als de doos vol was, heb ik de flessen ingeleverd voor het statiegeld.”

 ?? De doos ??
De doos

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium