Het Belang van Limburg

“Aan de kant staan is niets voor mij”

Looienaars kunnen weer rekenen op Aziz Moutawakil

- Kristof JACOBS

Voor het eerst sinds lang begint THES Sport niet als leider aan een speeldag. Door de afgelastin­g van de match tegen Cappellen en de winst van Berchem en Spouwen-Mopertinge­n staan de Looienaars op een gedeelde tweede plaats. “Maar van extra druk is geen sprake”, aldus de wederoptre­dende Aziz Moutawakil. Moutawakil moest de voorbije vijf competitie­wedstrijde­n missen door een knieblessu­re, maar staat nu te popelen om er weer aan te beginnen. “Het is al lang geleden dat ik meerdere weken out was en in die periode werd weer duidelijk dat aan de kant staan niks voor mij is”, lacht de kapitein. “Voor mij had die winterstop zelfs niet gehoeven, want ik was er toen al klaar voor. Of mijn blessure helemaal achter de rug is? Na een zware training voel ik nog wel wat stijfheid in mijn knie, maar het gaat elke week beter. Met de medische staf werd bovendien afgesproke­n dat we de knie altijd intapen, om geen risico te nemen. Ach, die blessures zullen er wel komen door de leeftijd zeker (lacht). Ik ben er nog maar 33, maar het begint toch te tellen. Het herstel duurt telkens wat langer. Wat ik wel vaststel, is dat de ploeg ook zonder mij punten is blijven pakken. Er werd vaak gezegd dat ik onvervangb­aar was en dat heb ik altijd tegengespr­oken. De spelersgro­ep heeft nu ook bewezen dat ik gelijk had.”

Geen extra druk

Door de afgelaste wedstrijd van vorige week staat THES niet langer op kop. “Het had in ons voordeel kunnen zijn om wel te spelen tegen Cappellen”, zegt Aziz. “Volgens mij hebben wij meer spelers die beter uit de voeten kunnen op een hard veld. Maar soit, het is nu zo. Naar die eerste plaats moeten we alvast niet kijken, er zijn nog veel speeldagen. Op het einde van de rit zien we wel wie er bovenaan pronkt. Maar laat Berchem daar nu maar staan. Van extra druk om snel weer bovenaan te staan is alvast geen sprake. Maar de ambitie is er natuurlijk wel, dat merk je aan de transfers. Achterin en voorin was de spoeling dun om blessures of schorsinge­n op te vangen, dus daar heeft het bestuur prima werk geleverd.” Tegen het bescheiden Tienen mag THES alvast niks laten liggen. “Gezien de stand zou je dat denken, maar we onderschat­ten niemand. We moeten geconcentr­eerd spelen en de boel achterin dicht houden. Wij krijgen altijd kansen en meestal scoren we ook. Maar nogmaals, elke match moet gespeeld worden”, besluit Aziz.

Van Tilburg is geschorst. Nieuwkomer Seppe Brulmans is nog niet speelgerec­htigd. (kj)

DE KERN: Ghijsens, Forier, Willems, Janssens, Kardes, Battista, Van Oudenhove, Moutawakil, Convents, Stefani, Bennassar, Annab, Vanwelkenh­uysen, Vandebroek, Meynen, x.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? THES-aanvoerder Aziz Moutawakil.
FOTO TOM PALMAERS THES-aanvoerder Aziz Moutawakil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium