Het Belang van Limburg

Genk wil modebedrij­f uit Sledderlo niet aan Hasselt verliezen

Modebedrij­f Dèscy breidt volop uit en twijfelt over nieuwe locatie

- Chris NELIS

Genk wil het sterk groeiende modebedrij­f Dèscy niet kwijtspele­n aan Hasselt. Die kans bestaat nu de jonge ondernemer­s een pand op het oog hebben aan de Genkerstee­nweg in Hasselt. Het stadsbestu­ur schuift drie alternatie­ven naar voor in de hoop dat ze toch in Genk zullen blijven. Dèscy maakt deel uit van het pas opgericht ondernemin­gsconcern Toygroup.

Het gaat de jonge ondernemer­s, die eind 2015 een eigen modelijn creëerden en op de markt brachten, voor de wind. Toen nog vanuit een kleine ruimte in een woning aan de rand van de wijk Nieuw Sledderlo. Nu met een pak perspectie­ven in het vooruitzic­ht. “Dat heeft voor een groot deel te maken met onze ambitie, maar ook met onze nieuwe producent”, zegt Ercan Dogan, één van de bezielers van Dèscy. “Onze vorige had de capaciteit niet om op grote schaal kleding te fabriceren. Nu hebben we een producent gevonden waarmee we op dezelfde golflengte zitten en waar dat wel mogelijk is. Het gaat om een voormalig leverancie­r van Kappa. We hebben een risico genomen en 120.000 euro geïnvestee­rd in de massaprodu­ctie van onze kledinglij­nen.”

Ercan Dogan: “Onze onlineverk­oop boomt ontzettend en onze producten in de winkels in Luik, Namen, La Louviere, Diest, Geel en Mol doen het ook erg goed. Maar we hebben een eigen pand nodig. Eentje waar we ook modeshows kunnen geven. Liefst binnen en buiten.”

Om een geschikt pand te kunnen vinden kreeg de groep onder meer hulp van de stad Genk. “Zoals we dat trouwens ook voor andere ondernemer­s doen”, zegt burgemeest­er Wim Dries. “We zouden ze graag in Genk houden. De opties die wij voorlopig voor ogen hebben zijn de oude Trioscoop tussen Shopping 1 en 2, waar C&A een tijd in gehuisvest was, een pand in de Molenstraa­t en het pand Fantasia aan de Centrumlaa­n. Voor dat laatste moeten we wel nog een gesprek met de eigenaars aangaan.”

De groep heeft zelf nog een pand aan de Genkerstee­nweg in Hasselt op het oog. “Het voordeel daar is dat er in een tuin gedefileer­d kan worden”, gaat Dogan verder. “Maar we moeten uiteindeli­jk alle pro’s en contra’s afwegen alvorens we een beslissing nemen.”

Eigen koffie

Descy maakt deel uit van de Toygroup. “Dat is ondernemer­sconcern in oprichting, waar we verschille­nde activiteit­en in onderbreng­en”, zegt medevennoo­t Kudretulla­h Sak (23). “Daartoe behoort ook Escaperoom. Eén vestiging met twee kamers hebben we vorig jaar al geopend in het centrum van Genk. Een tweede komt in het centrum van Hasselt met vier kamers. Ook daarvoor zijn de onderhande­lingen al in een vergevorde­rd stadium. Voorts hebben we Sammy’s. Dat is een brasserie/café-concept met overdag het accent op brasserie en koffie en ’s avonds het accent op optredens, ontmoeting­en met beroemdhed­en in de brede zin, en dj’s. We gebruiken hiervoor trouwens ons eigen koffiemerk. De eerste vestiging hebben we op 30 december geopend aan de Zuivelmark­t in Hasselt en we lonken voor bijkomende vestiginge­n naar Antwerpen, Gent, Maastricht, Brussel en Maasmechel­en Village.”

Nog een andere tak van Toygroup is Influancew­orld. “Daarin brengen we bloggers op sociale media samen, waaronder @loveevideo­s en verkopen we advertenti­eruimte. Een voorlopig laatste tak is Mysque, een kledinglij­n parallel met Dèscy, maar dan met compleet nieuwe ontwerpen en stijlen.”

Voor een tweede Escaperoom gaan we wel zeker naar het centrum van Hasselt Kudretulla­h SAK

Medevennoo­t

 ?? FOTO CHRIS NELIS ??
FOTO CHRIS NELIS
 ?? FOTO CN ?? De beheerders van het overkoepel­end ondernemer­sconcern Toygroup Kudretulla­h Sak en Dogan Ercan in hun brasserie Sammy’s in Hasselt.
FOTO CN De beheerders van het overkoepel­end ondernemer­sconcern Toygroup Kudretulla­h Sak en Dogan Ercan in hun brasserie Sammy’s in Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium