Het Belang van Limburg

TUI evacueert 225 reizigers uit Gambia uit vrees voor politieke onrust

-

Reisorgani­satie TUI evacueert vandaag haar reizigers uit Gambia. Het ministerie van Buitenland­se Zaken heeft het reisadvies aangepast vanwege de gespannen politieke situatie in het West-Afrikaanse land.

Oppositiel­eider Adama Barrow haalde het begin december in de presidents­verkiezing­en van dictator Yahya Jammeh. “De situatie zou onrustig kunnen worden in de aanloop naar de geplande machtsover­dracht op 18/19 januari”, vreest Buitenland­se Zaken, dat alle niet noodzakeli­jke reizen naar Gambia afraadt. TUI wil geen risico’s nemen en legt vanmiddag een vliegtuig in om alle klanten in het land vervroegd naar huis te vliegen. “We hebben op dit moment 225 vakantiega­ngers in Gambia”, zegt woordvoerd­er Piet Demeyere. “Een minderheid van 56 verblijft in een hotel. De overige reizigers hebben alleen een ticket geboekt en zijn dus moeilijker te lokalisere­n. We zijn hen nu allemaal aan het contactere­n en hopen dat ze tijdig de luchthaven kunnen bereiken. Nieuwe vakantiega­ngers worden voorlopig niet naar Gambia gevlogen.”

Ook Thomas Cook heeft klanten ter plekke. “Maar die kwamen sowieso morgen (vandaag, nvdr.) terug. Reizigers die morgen zouden vertrekken, laten we niet meer afreizen”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium