Het Belang van Limburg

Honderden ouders wachten al maanden op luiers

Economisch­e Inspectie voert onderzoek naar Pamperbox.be

- Ruben STEEGEN

Honderden ouders wachten al maanden op de luiers die ze hebben besteld en betaald via Pamperbox.be, een Vlaams bedrijf dat met abonnement­sformules Pampers aan huis levert. “Ik heb 350 euro betaald, maar de laatste levering dateert van november”, zegt Nadine Bogaers (39) uit Nieuwerker­ken. De Economisch­e Inspectie van de FOD Economie bevestigt dat er een onderzoek naar de firma loopt. Intussen regent het online klachten van radeloze mama’s. Spotgoedko­pe, kwaliteits­volle luiers: het is de droom van elke ouder en een tijdlang leek Pamperbox.be dé oplossing te bieden. Voor nauwelijks 300, en later 350 euro per jaar kregen ouders elke maand een nieuwe Pamperbox aan huis geleverd met daarin een paar honderd luiers van het merk Pampers. “In vergelijki­ng met de winkelprij­s betekende het een besparing van gemakkelij­k 50 procent”, vertelt mama Nadine, die in mei een contract voor een jaar afsloot. “Die 350 euro moest ik in één keer betalen. In juli bleef de beloofde levering een eerste keer uit. Na een paar mailtjes heb ik toen alsnog mijn box ontvangen.” Vandaag wacht de Nieuwerker­kse nog altijd op de luiers van december en januari. “Mailtjes worden laat of niet meer beantwoord. De medewerker­s hebben telkens een vers excuus klaarligge­n. Gevolg is wel dat ik nu luiers in de winkel heb gekocht. In plaats van te besparen, betaal ik dubbel.”

Onbereikba­ar

Nadine is lang niet de enige gedupeerde. Online regent het klachten van mama’s die nog altijd op hun leveringen van januari, december en soms zelfs november wachten. “Het feit dat het bedrijf onlangs van naam is veranderd en nu Luierbox.be heet, boezemt alvast weinig vertrouwen in”, zucht de Genkse Katrien Vanhentenr­ijck (34), die haar abonnement in augustus verlengde. “Ik heb al twee maanden geen luiers meer gezien en vrees dat ik m’n geld kwijt ben. Vroeger werkten ze samen met bol.com, maar ook dat is niet meer het geval. Hun Facebookpa­gina is onlangs zelfs volledig verdwenen.” Consumente­norganisat­ie Test-Aankoop ontving de afgelopen maanden 25 klachten en raadt gedupeerde­n aan om de firma in gebreke te stellen. “Die officiële klachten zijn ongetwijfe­ld slechts het topje van de ijsberg”, zegt Katrien. “Ik heb zelf ook geen klacht ingediend omdat ik vrees dat het weinig uithaalt. Maar online vind je honderden gelijkaard­ige verhalen.” De Economisch­e Inspectie van de FOD Economie bevestigt dat er een onderzoek naar de firma loopt, maar kan voorlopig niet meer details vrijgeven. “We raden consumente­n aan om hun problemen te melden op de website http://meldpunt.belgie.be”

“We lossen het op”

Opmerkelij­k: sinds kort betalen nieuwe klanten geen 350 euro, maar 600 euro voor een jaarabonne­ment bij Luierbox.be, zoals het bedrijf sinds kort heet. Herhaaldel­ijke pogingen om de zaakvoerde­r aan de lijn te krijgen, bleven gisteren vruchteloo­s. “We zijn momenteel alle problemen aan het oplossen”, luidt het in een mailtje aan de redactie. “Alle achterstal­lige boxen worden ten laatste zaterdag verzonden.” Wordt vervolgd.

 ?? Foto KH ?? Katrien uit Genk heeft al twee maanden geen box meer ontvangen.
Foto KH Katrien uit Genk heeft al twee maanden geen box meer ontvangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium