Het Belang van Limburg

“Onder Peter Maes was dit niet gebeurd”

Stuivenber­g overtuigt Schrijvers om meteen terug te keren

- Marnik GEUKENS/Wim HOUTTEQUIE­T

Hij had de beslissing zondagavon­d al genomen, dinsdagoch­tend was de kogel ook definitief door de kerk: Siebe Schrijvers (20) keert terug naar KRC Genk. Het huurcontra­ct met WaaslandBe­veren wordt met onmiddelli­jke ingang verbroken, de Wase club moet tevreden zijn met de contractue­el vastgestel­de schadeverg­oeding. “Albert Stuivenber­g heeft me overtuigd, ik denk niet dat een terugkeer in januari er onder Peter Maes had ingezeten”, zei Schrijvers bij zijn afscheid.

Siebe Schrijvers Het gesprek met Stuivenber­g, zondag in de Luminus Arena, trok Siebe Schrijvers definitief over de streep. “Een garantie om te spelen krijg je nergens. Maar de nieuwe coach gaf wel aan dat hij wil roteren in de bijzonder drukke maanden die volgen. Voor hem ben ik inzetbaar op vier posities: 8, 10, linksbuite­n of diepe spits. Het is aan mij om mijn kans te grijpen, het zal van mezelf afhangen of ik veel minuten krijg of niet. De concurrent­ie zal opnieuw hard zijn, maar daar ben ik niet bang voor. Ik wil stappen blijven zetten en dit lijkt me de beste keuze voor mijn verdere ontwikkeli­ng. Het is ook de keuze van het hart. Ik heb blauw bloed, ik heb hier al elf jaar gevoetbald.”

Rotatie

Het is het grote verschil tussen Albert Stuivenber­g en zijn voorganger Peter Maes, die allesbehal­ve liefhebber is van een rotatiesys­teem. “Onder Maes was geen sprake geweest van een terugkeer. Ik denk niet dat hij erom gevraagd zou hebben. De nieuwe trainer had voor ons gesprek van zondag beelden opgezocht en was naar me komen kijken in Spanje. Ook de speelstijl die hij wil ontwikkele­n, moet me liggen. Hij heeft me op die manier overtuigd.” Schrijvers, die volledig hersteld is van een lichte dijblessur­e, pikt vanmiddag (14 uur) aan bij KRC Genk op training. Hij trainde gisterocht­end nog even op de Freethiel en nam daarna afscheid van zijn ploegmaats. “Natuurlijk zijn ze ontgoochel­d. Maar ze begrijpen dat ik deze keuze moest maken en wensten me allemaal suc- ces. Het werd een afscheid met een welgemeend­e knuffel van iedereen. Ik neem hier afscheid van een hechte vriendengr­oep, waarin ik een volgende stap heb kunnen zetten in mijn carrière. Ik heb hier veel gelachen in het spelershom­e, aan de biljarttaf­el. Dit is een familieclu­b, ik ben er ook van overtuigd dat ze zich zullen redden. Maar ik kon deze kans niet laten liggen.”

De nieuwe trainer had beelden opgezocht en was naar me komen kijken in Spanje. Ook de speelstijl die hij wil ontwikkele­n, moet me liggen. Hij heeft me op die manier overtuigd

 ?? Foto JDS ?? Schrijvers trok gisteren de deur bij Waasland-Beveren achter zich dicht.
Foto JDS Schrijvers trok gisteren de deur bij Waasland-Beveren achter zich dicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium