Het Belang van Limburg

Vermeersch krijgt WK-ticket

Ook Limburgers Quinten Hermans, Laura Verdonscho­t en Timo Kielich in selectie Pechvogel Toon Aerts: “Ik denk al aan volgende winter”

-

Wout van Aert (foto) Kevin Pauwels Laurens Sweeck Tom Meeusen Michael Vanthouren­hout Tim Merlier

Gianni Vermeersch Reserven: Jens Adams, Jim Aernouts en Klaas Vantornout. Sanne Cant Alicia Franck

Loes Sels (foto) Ellen Van Loy Jolien Verschuere­n Reserven: Joyce Vanderbeke­n en Karen Verhestrae­ten. Thijs Aerts Nicolas Cleppe Jonas Degroote Kobe Goossens Quinten Hermans (foto) Eli Iserbyt Yannick Peeters Reserven: Stijn Caluwé en Thomas Joseph.

Laura Verdonscho­t Pas gistermorg­en wou en kon Toon Aerts tekst en uitleg geven na zijn val in de wereldbeke­rcross van voorbije zondag in het Italiaanse Fiuggi. “Het is de allereerst­e keer dat ik iets breek”, gaf de Europese kampioen aan. “Ik weet dus niet wat me te wachten staat en hoe snel de blessure zal genezen. Mijn schouder moet ik drie weken volledige rust gunnen en pas dan volgt er een nieuwe medische controle. Die zal dan hopelijk uitwijzen dat ik aan mijn revalidati­e mag beginnen. Ik moet dit een plaats leren geven en de vele steunbetui­gingen die ik ontving, hebben me doen inzien dat ik echt wel een schitteren­d seizoen achter de rug heb. Daar put ik troost uit. Het geeft me kracht en motivatie om komende zomer opnieuw heel hard te trainen en te werken in functie van de volgende winter. Het zal hard zijn om mijn collega’s de komende weken te zien Yentl Bekaert Jelle Camps

Timo Kielich (foto) Toon Vandebosch Florian Vermeersch Als België de eindzege pakt in de Wereldbeke­r, wordt één van de volgende junioren nog toegevoegd als zesde renner: Andreas Goeman, Arno Van den Broeck of Arne Vrachten. rijden maar ik ga me niet wegsteken. Komende zondag zal het nog iets te vroeg zijn om naar Hoogerheid­e af te zakken, maar ik overweeg wel om nog een week later het WK in Luxemburg bij te wonen.”

 ?? FOTO HBVL ?? Toon Aerts sprak in een videoboods­chap zijn fans toe.
FOTO HBVL Toon Aerts sprak in een videoboods­chap zijn fans toe.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium