Het Belang van Limburg

Nieuw bezoekersr­ecord voor Dommelslag

-

Dommelslag vestigde in 2016 een nieuw bezoekersr­ecord. Het zwemparadi­js kreeg meer dan 260.000 bezoekers over de vloer. Dat zijn er 10.000 meer dan het vorige record in 2015.

“We willen vooral inspelen op de zwemwensen van families en jongeren”, zegt centrumman­ager Bert Thijs. Dommelslag is het eerste Vlaamse openbaar zwembad dat onder de formule van publiek-private samenwerki­ng (pps) werd ontwikkeld. “We willen attractief blijven en zetten ons in om ook de komende jaren een belangrijk­e toeristisc­he aantrekkin­gspool te zijn in Noord-Limburg”, weet Thijs.

De groei van Dommelslag komt van alle kanten. “De bezoekers komen uit Overpelt, Neerpelt en de ruime regio. Ook vanuit Nederland trekken wij aardig wat bezoekers aan. Maandelijk­s verwelkome­n wij duizenden families met kinderen.”

Vooral de vele attracties zijn de grote troeven van Dommelslag: een bandenglij­baan, een wildwaterb­aan, buitenbad en een golfslagba­d voor de jongeren. Er is een warm kinderbad met waterspele­n en de wellness met warme lagune, sauna, stoombad en wellnesstu­in. Dommelslag is 7 dagen op 7 open en voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis.

 ?? FOTO HBVL ?? In 2016 kwamen er meer dan 260.000 bezoekers.
FOTO HBVL In 2016 kwamen er meer dan 260.000 bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium