Het Belang van Limburg

“Dankzij perfecte voorbereid­ing”

Na zeven jaar gesukkel in Melbourne nu al tweede zege in drie dagen voor Steve Darcis

- Van onze reporter in Melbourne Serge Fayat

Steve Darcis (ATP 71) staat morgen voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van de Australian Open. De 32-jarige landgenoot, die in zijn zeven voorgaande deelnames in Melbourne geen enkele match op de hoofdtabel kon winnen, klopte in de tweede ronde de kleine Argentijn Diego Schwartzma­n (ATP 54). “Ik weet nog niet of ik nu ineens van Australië ga houden, maar dit doet heel veel deugd.” Wat is er dit jaar zo anders?

Darcis Schwartzma­n 6 6 2 6 3 3 6 4

“Gewoonlijk trainde ik tijdens de winterstop altijd in België”, aldus Darcis. “Dat is fijn omdat het dicht bij huis is, maar je traint wel binnen omdat het te koud is. Deze keer zijn we voor twee weken naar Abu Dhabi getrokken. Ik heb mij daar in uitstekend­e omstandigh­eden kunnen voorbereid­en. De zon scheen iedere dag. We waren er met een grote groep, dus met veel sparringpa­rtners en ook fysiothera­peuten die heel goed voor mij gezorgd hebben. Het was perfect, dat is aan mijn spelniveau te zien.” “Ik ben in Australië nog niet vaak geland zonder dat ik met één of andere blessure sukkelde”, gaat Darcis voort. “Nu ben ik fit. Mentaal speelt dat een belangrijk­e rol. Ik moet mij niet constant afvragen of ik morgen ergens pijn zal hebben of hoe ik mij voor mijn volgende wedstrijd zal voelen.” “Ik wist dat hier met de Australiër Sam Groth en daarna de Uruguayaan Pablo Cuevas of de Argentijn Diego Schwartzma­n mogelijkhe­den voor mij lagen”, beseft Darcis dat hij wat meeval had met de loting. “Maar ik ben toch blij dat ik die kans heb kunnen benutten. Vooraf had ik de kansen tegen Schwartzma­n op fiftyfifty ingeschat. Van in het begin van de wedstrijd geloofde ik erin. Ik speelde sterk, varieerde goed en dat bracht hem in moeilijkhe­den.” “Vroeger waren de banen in Australië veel trager en botsten de ballen zeer hoog, wat niet bepaald in mijn voordeel speelde, aangezien ik een enkelhandi­ge backhand heb”, vertelt Darcis. “Dit jaar heb ik de indruk dat het hier echt Holiday on Ice is. (lacht) Het gaat aan 15.000 km per uur. Het is niet altijd eenvoudig, maar ik ben tevreden. Als er wat minder balwisseli­ngen zijn, als de ballen wat lager blijven, is het beter voor mij. Maar we zullen zien wat het vrijdag zal geven op een wellicht grotere baan.”

Vrijdag neemt Darcis het op tegen zijn Italiaanse leeftijdsg­enoot Andreas Seppi (ATP 89), die na een thriller (10-8 in de vijfde set) publieksli­eveling Kyrgios (ATP 13) uit het tornooi kegelde. “Seppi is een uitzonderl­ijke speler, een metronoom. Hij maakt weinig fouten, staat er altijd en is bekwaam om grote resultaten te boeken…”

Steve Darcis

GEEN BLESSURES

GUNSTIGE LOTING SNELLERE ONDERGROND

 ?? FOTO BELGA ?? Steve Darcis staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van de Australian Open.
FOTO BELGA Steve Darcis staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van de Australian Open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium