Het Belang van Limburg

Limburgse ondernemer investeert in team Luc van Lierde

-

Luc Van Lierde heeft zijn nieuwe profession­ele triatlonte­am voorgestel­d. Het Itzu Tri Team is ontstaan uit de samenwerki­ng tussen de tweevoudig­e winnaar van de Ironman van Hawaï en Koen Janssen, de Limburgse afgevaardi­gd bestuurder van de Itzu holding en een gepassione­erd triatleet. Met zijn eigen triatlonte­am gaat voor Luc van Lierde een droom in vervulling. De bal ging anderhalf jaar geleden aan het rollen toen hij Koen Janssen tegen het lijf liep. De 35-jarige Limburgse ondernemer was niet alleen afgevaardi­gd bestuurder van de Itzu holding - een bedrijf met meer dan 1.300 werknemers actief in de dienstense­ctor - maar ook een fervent recreatief triatleet. Janssen klopte bij Van Lierde aan om zich klaar te stomen voor de Ironman van Frankfurt. Maar hij kreeg veel meer dan trainingss­chema’s. Hij werd meegezogen in de droom van Van Lierde over een nieuwe ploeg en legde de nodige centen op tafel. Daarnaast zijn er nog een aantal Limburgse bedrijven die het team ondersteun­en, zoals Bioracer, Ridley, Contigo, Hands en Foederer.

“Dit is een droom die uitkomt”, aldus Van Lierde. “Mijn eigen team met vier triatleten: de Belgen Alexandra Tondeur (29), Kenneth Vandendrie­ssche (25) en Amber Rombout (18) en de Spaanse Saleta Castro (29). Stuk voor stuk triatleten met potentieel. Wij moeten voor het triatlon zijn wat Sport Vlaanderen-Baloise voor de koers is: een ploeg waar talenten gekneed worden tot wereldtopp­ers.”

Met één belangrijk verschil. Topsport Vlaanderen ziet zijn beste renners elk seizoen vertrekken, het Itzu Tri Team wil zijn groeibrilj­anten zo lang mogelijk behouden. “Het is de bedoeling dat de ploeg meegroeit met onze atleten”, hoopt Koen Janssen. “We garanderen drie jaar sponsoring, maar kijken op veel langere termijn. Er mogen de komende jaren enkele internatio­nale toppers bijkomen, maar we willen ook onze huidige atleten houden wanneer ze helemaal doorbreken.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Koen Janssen (l.) en Luc van Lierde bij hun triatleten.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Koen Janssen (l.) en Luc van Lierde bij hun triatleten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium