Het Belang van Limburg

Trainen in Spaanse koude

Voor het eerst in 35 jaar sneeuw aan Costa Blanca

-

Honderden renners ontvluchtt­en de afgelopen dagen het koude België, maar de trainingso­mstandighe­den in het zuiden zijn zowaar nog slechter. Aan de Spaanse kust ligt zelfs een sneeuwtapi­jt. Amaury Capiot is er met zijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise op stage. Hij zou vroeger terugkeren wegens zijn pijnlijke knie, maar hij blijft voorlopig toch in Spanje. “Er ligt hier inderdaad een ferm laagje sneeuw. De Spanjaarde­n hebben dat nog niet vaak meegemaakt, maar die sneeuw houdt ons niet tegen. De wegen zijn goed berijdbaar. Als je de bergen intrekt, is dat wel op eigen risico.”

Koffie

Sommige renners zonder profcontra­ct reisden op eigen kosten naar Spanje. Voor hen is dit dubbel zuur. Milan Menten. “We zijn naar hier gekomen om in aangename temperatur­en te trainen. Tot eergistere­n was er ook geen enkel probleem. Dinsdag begon het in de namiddag plots hard te sneeuwen. Aan de kust, waar wij zitten, ligt er bijna niets. In de bergen een laagje van ongeveer 20 centimeter. We wilden een lange training doen, maar in de bergen kregen we ijskoude hagel en regen over onze ruggen. We waren verkleumd en moesten ergens schuilen om daar een warm tasje koffie te drinken.”

Dennis Coenen, die binnenkort zijn profdebuut maakt bij Cibel, bibbert mee. “Achter Calpe, richting Denia ligt inderdaad sneeuw. Maar richting Allicante is het droog. Trainen kunnen we dus zeker. Alleen is het met de lange broek en de muts op.”

 ?? Foto HBVL
Foto TWITTER
Foto TWITTER
FOTO HBVL ?? Coenen ging warm ingeduffel­d op weg. Menten en co dronken een koffietje om zich weer op te warmen. Vooral in de bergen lagen de wegen er heel verraderli­jk bij. Ook het Franse AG2R waagde zich op de gladde wegen.
Foto HBVL Foto TWITTER Foto TWITTER FOTO HBVL Coenen ging warm ingeduffel­d op weg. Menten en co dronken een koffietje om zich weer op te warmen. Vooral in de bergen lagen de wegen er heel verraderli­jk bij. Ook het Franse AG2R waagde zich op de gladde wegen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium