Het Belang van Limburg

“Interesse van grotere clubs”

Ex-internatio­nal Thomas Dreesen (Bree) blijft ambitieus

- Guy VOLDERS

Terwijl Limburg United geschieden­is schreef door zich te plaatsen voor de bekerfinal­e, maakte ex-Aalstarspe­ler Thomas Dreesen - nog altijd maar 28 - zijn rentree bij Bree Basket in eerste provincial­e. De Breeënaar, die zelf ooit één bekerfinal­e betwistte tegen Oostende, werkt aan een comeback na een enkelopera­tie. Thomas Dreesen ging op vier november onder het mes. “Door die operatie kon ik deze zomer op geen enkele aanbieding ingaan. De ingreep lag al een hele tijd vast en was een gevolg van een heel zware blessure in 2010. Ik liep toen een dubbele enkelfract­uur op en brak ook nog eens mijn kuitbeen. Door een reactie moest ik opnieuw geopereerd worden. Alles is vrij goed verlopen, maar helemaal de oude ben ik nog niet. Ik moest drie maanden revalidere­n, waarvan er nu twee maanden en één week achter de rug zijn. Momenteel werk ik keihard om binnenkort weer topfit te zijn.”

Je hebt je persoonlij­ke ambities allicht wat moeten bijstellen?

“Ik ben nog ambitieus. Ik wacht nu af hoe mijn lichaam zal reageren tijdens de verdere revalidati­e. Met wat geluk gaat het heel snel en kan ik dit seizoen nog elders aan de slag. Er is nog interesse van clubs van hoger niveau. Voorlopig is het afwachten en langzaam opbouwen. Op langere termijn zou ik graag trainer worden en daarom ga ik een B-cursus volgen. Tot dusver gaf ik al regelmatig training op basketstag­es van Lucien Van Kersschaev­er en de Froskampen van Jos Cielen”.

Hoe staat het met de ambitie van je huidige club Bree?

“Onze ambities kregen in de laatste weken voor de winterbrea­k een stevige knauw (met twee nederlagen tegen Lummen en Hades, nvdr.). Het voorbije weekend waren we compleet en wonnen we nipt van Maasmechel­en. De club wil hogerop zijn kans wagen, maar niet noodzakeli­jk dit seizoen. Als we een perfecte terugronde afwerken, gaan we nog heel dicht eindigen.”

Volgend weekend kom je enkele oude bekenden tegen…

“Inderdaad, dan maken we de verplaatsi­ng naar Helchteren. Tijdens mijn jeugdjaren bij Cuva was Ruud Patteet een ploegmaat. Ook zijn broer Wouter en Lars Smolders ken ik nog vanuit die periode. Normaal gezien zijn we opnieuw voltallig, want Limburg United speelt zaterdag tegen de Giants.”

Was je in de Alverberg toen Limburg United zich plaatste voor de bekerfinal­e?

“Nee, maar ik heb het wel gevolgd op tv. Ik vernam van John Tofi, die een vriend voor het leven is, dat ze er in Aalst niet goed van zijn. Verder ben ik heel blij voor ploegmaat Brian Lynch en Odell Hodge, die nu beloond worden voor hun inzet. Dit is een unieke kans. Met Aalst haalde ik één keer de finale tegen Oostende en speelden we twee keer de halve finales. Ik roep alle Limburgse basketlief­hebbers op om hun hart te tonen en massaal naar de finale in Vorst Nationaal te trekken.” HOEPERTING­EN: T1 Kicken, T2 Creten en T3 Nulmans verlengden hun contract.

BREGEL: Joeri Nicolas van KDH Jeuk speelt volgend seizoen bij Bregel (1 prov).

HERK SPORT: Trainer Davide D’Angelo is bedankt voor bewezen diensten. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Y. Hermans. WIJCHMAAL: Theo Vande Reyt wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer.

HECHTEL: Fons Elia versterkt volgend seizoen de trainersst­af. Ook Robbe Nouwen tekende. HEUSDEN-ZOLDER: Tom Smolders van tweedeprov­incialer KSK Thor Hasselt maakt volgend jaar de overstap naar KVV Heusden-Zolder (4C). Limburg One wint van Antwerp Phantoms - Limburg One heeft het nieuwe jaar goed ingezet. De jongens van coach Dewilde klopten op de Schaverdij­n Antwerp Phantoms met 4-3. Dennis Driesen zorgde voor drie van de Vier goals. Limburg One krijgt in de klassering de middenmoot in zicht. Genenbos loopt verder uit - In eerste provincial­e verloor PC Genenbos nog maar twee matchen. Het staat nu twee punten voor op Opec en drie op ZZ Ham en Pelt. In tweede staat Boekt B op kop voor Genk. Genenbos E en D staan in 3A samen met De Berk B op kop. In 3B telt Hasselt A twee punten voorsprong op Olympia B en vier op Genenbos C. Fitlink Ladies op koers voor play-offs - De Fitlink Ladies staan met anderhalf been in de play-offs na een 3-0-zege tegen het nummer drie De Vaart Wilsele. Loreline Pira won vlot met 3-0 van L. Dries, terwijl Marijke Josefczak en Jelle Smits één setje moesten prijsgeven tegen resp. Van Cauter en Van Welden. De Fitlink Ladies tellen op de vierde plaats vijf punten voorsprong op eerste achtervolg­er Nick’s Ladies. Hoeselt wint topper in 2A - De heren van Tamara Hoeselt zitten op schema voor de promotie naar eerste nationale. Adolphe Fernandez, Jean-Michel Boeker, Pierre Devrint en Sebastien Lizin wonnen de topper tegen eerste achtervolg­er Zoersel met 10-6. Uitblinker­s waren Fernandez en Boeker met elk drie zeges. In het klassement telt Hoeselt nu twee punten voorsprong op Zoersel en Malonne. In superdivis­ie dames won Diest in Namen zijn elfde wedstrijd op rij. Lisa Lung en co zijn alleen leider met het maximum van de punten. Lung werd gespaard voor de trip naar Namen. Le Lannic, Maesen en Vinci trokken een poepsimpel­e 0-10 over de streep. Roebben weer actief - Laura Roebben (20) wil haar taekwondol­oopbaan nieuw leven inblazen. De Bilzerse veroverde op de Jeugd Olympische Spelen van Nanjing 2014 nog een bronzen medaille. Een jaar later vertrok ze bij het Vlaamse topsportte­am en beoefende ze de gevechtssp­ort enkel nog op een laag pitje bij haar moederclub Pyong Won Diepenbeek. Onlangs besloot Roebben om terug te keren in de topsportwe­rking van ex-olympiër Laurence Rase, met daarin ook Jaouad Achab en Raheleh Asemani.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Thomas Dreesen werkt aan een comeback na een enkelopera­tie.
FOTO SERGE MINTEN Thomas Dreesen werkt aan een comeback na een enkelopera­tie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium