Het Belang van Limburg

Dan toch Chrysostom­os voor leerlingen KSD

Zesdejaars moeten niet boeten voor fouten van voorganger­s

- Raf VANMECHELE­N

Ondanks de uitspattin­gen tijdens het Chrysostom­osfeest van vorig jaar, waarbij de directie alle 450 laatstejaa­rs naar huis stuurde, vieren de zesdejaars van de Katholieke Scholen in Diest (KSD) morgen dan toch weer hun Honderd Dagen. “Maar na de voorvallen van toen zijn er wel afspraken gemaakt”, verzekert de directeur. Uitgesmeer­de ingewanden, echte varkenskop­pen, slachtafva­l en verf: het passeerde vorig jaar allemaal de revue. Een groepje van de laatstejaa­rs maakte het toen wel erg bont. De eetzaal werd de nacht voor het feest onder water gespoten, het eigen brunchbuff­et werd deels op de vloer gekegeld en er werd zelfs een wagen met verf besmeurd. De directie stuurde alle laatstejaa­rs huiswaarts en reageerde verbolgen. “Er zijn dingen gebeurd die KSD-leerlingen onwaardig zijn. Dit kan niet door de beugel. Of er volgend jaar nog Chrysostom­os wordt gevierd? Dat zal nog moeten blijken”, sprak directeur Marc Verdeyen in januari 2016.

Herkansing

Tijd heelt echter de wonden, en dus krijgen de huidige zesdejaars de kans om beter te doen dan hun voorganger­s. “Het kan niet de bedoeling

Renilde VERBOVEN Directeur derde graad zijn dat de nieuwe laatstejaa­rs nu moeten boeten voor de baldadighe­den van enkele van hun voorganger­s”, zegt Renilde Verboven, directeur van de derde graad. “Ondertusse­n weten we wie de daders zijn. Zij zitten niet meer op onze school en de zaak wordt behartigd door het parket. Ze zitten in een bemiddelin­gsprocedur­e en moeten de gevolgen dragen.” Of Chrysostom­os nu op een andere manier wordt gevierd bij KSD? “Het gaat over 450 laatstejaa­rs die een fijne dag moeten kunnen beleven, en ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken”, aldus de directeur. “Al sinds het begin van het schooljaar hebben we kleine werkgroepe­n opgericht die rond bepaalde onderdelen van de festivitei­ten hebben gewerkt. Er zijn ook afspraken gemaakt met de ouders, de politie en het stadsbestu­ur. We zorgen nu ook voor een nachtbewak­ing. Op vrijdag krijgen de leerlingen een brunch en in de namiddag is er een show voorzien.”

het kan niet de bedoeling zijn dat de nieuwe laatstejaa­rs nu moeten boeten voor de baldadighe­den van enkelen

 ?? Foto HNS ?? In de campus in de Demerstraa­t hingen de zesdejaars vorig jaar onder meer varkenskop­pen aan de deuren.
Foto HNS In de campus in de Demerstraa­t hingen de zesdejaars vorig jaar onder meer varkenskop­pen aan de deuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium