Het Belang van Limburg

“U vraagt meer voor de administra­tieve stukken dan wettelijk mag”

-

Jos Wolfs: Jos Wolfs zetelt voortaan als onafhankel­ijke ook fysiek naast de N-VA-fractie waar hij vanaf de verkiezing­en in 2018 toe behoort. Maar door zijn huidige status houdt hij daarmee voorlopig de DAADpartij in leven.

Tweede begraafpla­ats: Het voorstel van Hugo Leroux (Groen) om een volksraadp­leging te houden over een eventuele tweede begraafpla­ats – zodat minder ontruiming­en nodig zouden zijn – vond geen medestande­rs. “Zeg ons waar u die tweede plek wil en we kunnen al iets gerichter vragen stellen”, reageerde schepen Peter Prevot (Open Vld) scherp. “We hebben dit vorige gemeentera­ad al behandeld, nu begint u opnieuw.” Leroux deed dat naar aanleiding van zijn klacht bij de gouverneur die het vorige reglement van de begraafpla­ats schorste. 14 aanpassing­en stelde Leroux voor, maar die werden meerderhei­d tegen oppositie weggestemd.

Gemeentebe­lasting: Timothy Jooken (sp.a) verdedigde ook de belangen van Groen toen hij de nieuwe gemeentebe­lasting op aflevering van administra­tieve stukken hekelde. “U vraagt gewoon meer dan wettelijk mag”, stelde Jooken. De meerderhei­d volgde hem soms, maar voor andere gevallen wilden schepen Karen Alders (N-VA) en de meerderhei­d, dan weer niet buigen. “Omdat er een kost is omdat het gemeentepe­rsoneel er werk in steekt om deze documenten af te leveren.” “Grappig dat u dit zegt”, reageerde Hugo Leroux. “Volgens mij wordt ons personeel voor elk werk dat ze verricht betaald. Dus is dit gewoon een verkapte vorm van belastingi­nning.” Identiteit­skaarten: Timothy Jooken benadrukte ook dat er een Koninklijk Besluit is sinds 31 maart 2014 dat bepaalt dat de maximumkos­tprijs die de gemeente kan vorderen voor het afgeven van dit identiteit­sbewijs 2 euro bedraagt. “Diepenbeek vraagt er in de meeste gevallen 5 euro voor. Dat u nu ook nog eens geld gaat vragen aan vreemdelin­gen die nood hebben aan een arbeidskaa­rt om te tijdelijk te kunnen werken, is compleet overdreven. “Deze amendement­en werden meerderhei­d tegen minderheid weggestemd. Maar het laat zich al raden dat de oppositie overweegt om hiertegen een klacht in te dienen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium