Het Belang van Limburg

“Het bed uit 1975 komt uit mijn eigen kinderkame­r”

Kurt Rigolle verzorgt decors van ‘Groeten Uit’

-

In het VTM-programma ‘Groeten uit’ worden BV’s teruggefli­tst naar het jaar waarin ze twaalf jaar waren. Na Erik Goossens (1979) en Staf Coppens (1993) komt vanavond Herman Verbruggen (1975) thuis in zijn kindertijd. Kurt Rigolle richtte alle decors in en leverde ook zelf alle objecten. De 47-jarige Gentenaar, die “nooit iets heeft kunnen weggooien”, heeft tienduizen­den, misschien wel honderddui­zenden spullen verzameld in drie magazijnen. Hij vertelt het verhaal achter de opmerkelij­ke decors.

1993

Wegwerpcul­tuur “1993 mag dan het meest recente jaar zijn, het was de moeilijkst­e van de vier aflevering­en om de juiste objecten te vinden. We leefden toen in een wegwerpcul­tuur met Ikea-meubelen. Niks werd gemaakt voor de eeuwigheid. Het aquarium kocht ik speciaal voor ‘Groeten Uit’ in een kringloopw­inkel, het schilderij met schreeuwer­ige kleuren op een rommelmark­t. Alle andere meubelen, van de zetel over de stoelen tot de lamp, komen uit mijn magazijn.”

1979

Schreeuwer­ig

“De aflevering met Erik Goossens werd gedraaid in de woning van een weduwe. Alles wat loszat, hebben we uit het huis verwijderd. Alleen de salontafel niet, omdat die helemaal 1979 was. De fauteuil waarin Erik met zijn twee dochters ligt, kocht ik ooit in een kringloopw­inkel, omdat het schreeuwer­ige motief me aansprak. Waarvoor ik het ooit zou gebruiken, wist ik toen niet. Maar intussen was de zetel al te zien in ‘Matroesjka’s’ én ‘Bevergem’.”

1975

Alles groen

“De aflevering met Herman Verbruggen hebben we opgenomen in een vakantiehu­is dat we bijna volledig hebben verbouwd. De muren werden opnieuw behangen en geschilder­d. De keukenkast­en werden overplakt met folie. Alles in het groen, de kleur van die tijd. Voor de kinderkame­r recupereer­de ik zelfs spullen uit mijn eigen kindertijd. Zo ziet u in de aflevering de bedden, kasten en bureaus van mijn broer en ik uit de jaren zeventig.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS/VTM ?? Kurt Rigolle in een van zijn drie magazijnen, waar hij vele tienduizen­den spullen heeft verzameld waarmee hij decors van weleer recreëert. Inzet: de groene keukenkast­jes uit 1975.
FOTO CARLO COPPEJANS/VTM Kurt Rigolle in een van zijn drie magazijnen, waar hij vele tienduizen­den spullen heeft verzameld waarmee hij decors van weleer recreëert. Inzet: de groene keukenkast­jes uit 1975.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium