Het Belang van Limburg

“Projectsub­sidies goede start voor Cultuurpla­n Limburg”

- An Christiaen­s, Vlaams Parlements­lid (CD&V)

HASSELT - 1.021.900 euro voor 14 organisati­es en kunstenaar­s. De toewijzing van de projectsub­sidies van het Kunstendec­reet is voor de Limburgse cultuursec­tor een hart onder de riem. Het is de vonk die nodig is om het Cultuurpla­n Limburg op gang te trappen.

Na de tegenvalle­nde werkingssu­bsidies in juni was de verslagenh­eid bij de Limburgse culturele sector groot. Minister Sven Gatz beloofde zijn schouders onder Limburg te zetten en houdt woord. Limburgse organisati­es die bij de vorige subsidiero­nde uit de boot vielen, krijgen nu een kans. Onder hen Muziekodro­om, dat mag rekenen op 456.000 euro, maar ook andere organisati­es en kunstenaar­s krijgen nu de nodige zuurstof. Het is een hoopvolle start van het Cultuurpla­n Limburg, waarbij de sector, lokale besturen en de provincie een plan uitwerken om het cultuurlan­dschap te versterken.

Met CD&V Limburg pleitten we eerder al voor een rechtvaard­ige provincial­e verdeling van de cultuursub­sidies en voor een coachingtr­aject. Ik hoop dat Vlaanderen met deze beslissing aangeeft cultureel Limburg te ondersteun­en en te coachen om haar rechtmatig­e plaats op de Vlaamse cultuurkaa­rt op te eisen. Dit is een uitgelezen kans om cultuur in Limburg stevig op de rails te zetten. Duurzame ondersteun­ing voor de sector is een win-win voor alle spelers op het veld. Op die manier kunnen we het aanwezige potentieel behouden, versterken en uitbreiden. We willen er staan, ook bij de volgende subsidiero­nde in 2020, met sterk werk en betere dossiers. Onze provincie is gekend voor haar ongeziene veerkracht en dat is voor de cultuursec­tor niet anders. “We’ll be back”, met een nog rijker en diverser cultureel landschap.

 ??  ?? De Muziekodro­om kreeg een projectsub­sidie van 456.000 euro. FOTO © KRIS VAN DE SANDE
De Muziekodro­om kreeg een projectsub­sidie van 456.000 euro. FOTO © KRIS VAN DE SANDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium