Het Belang van Limburg

“HET MOMENT OM LEKO TE OVERTUIGEN”

Damien Dussaut wil profiteren van afwezighei­d Djene en Bagayoko

- Gunter SCHOOFS

Omdat Dakonam Djene en Mamadou Bagayoko nog actief zijn op de Afrika Cup, moet Ivan Leko op zoek naar een andere rechtsacht­er voor de match van zondag in Anderlecht. Allicht komt de Kroaat uit bij Damien Dussaut, die dit seizoen nog maar één keer mocht starten. “Ik moet profiteren van die Afrika Cup. Dit is hét moment om Leko te overtuigen”, aldus de Fransman. Damien Dussaut voetbalt intussen een jaar in Truiense loondienst.

Vorig seizoen sloot de 22-jarige vleugelver­dediger op winterstag­e in La Manga aan, na zijn vertrek bij Standard. Onder Ivan Leko heeft Dussaut nog niet veel speelkanse­n gekregen, daar wil de rechtsback in 2017 veranderin­g in brengen. “Tot nog toe stond ik alleen in de thuismatch tegen Westerlo in de basis. Veel te weinig”, aldus Dussaut. “Maar de club gelooft duidelijk in mij. Ik heb de voorbije weken aan een vertrek gedacht, maar STVV hield dat tegen. Een bewijs dat het hier voor mij niet helemaal over is.”

Geloof in stunt

Zondag hervatten de Kanaries de competitie op het veld van Anderlecht, Dussaut gelooft in een stunt. “In de eerste wedstrijd na de winterstop kan alles. Het is een goed moment om hen te verrassen. Of ik zal spelen, weet ik nog niet. Maar ik hou me klaar voor een eventueel debuut in het Astridpark. Djene en Bagayoko zijn er niet bij. Daarom is dit voor mij dé wedstrijd om de coach te overtuigen. Mijn twee ploegmaats kregen al kritiek te slikken omwille van hun foutjes. Als ik beter doe, zal de keuze van de coach snel gemaakt zijn. Ik heb mijn lot in eigen handen.”

“Ik speelde al eens tegen Anderlecht, maar dat was vorig seizoen, thuis op Stayen”, vervolgt Dussaut. Toen verloren we onverdiend met 1-2. In Anderlecht wordt het moeilijker, maar met de nieuwe jongens erbij moeten we een vuist kunnen maken.”

Ik heb de voorbije weken aan een vertrek gedacht, maar STVV hield dat tegen. Een bewijs dat het hier nog niet over is voor mij

Damien DUSSAUT

Operatie redding

Mocht STVV zondag stunten, is een verlengd verblijf in eerste klasse zo goed als een feit. “Met deze ploeg mogen we niet in de problemen komen, maar dat dachten we vorig seizoen ook. Iedereen wil zo snel mogelijk de nodige punten pakken om zeker te zijn van een ticket voor play-off 2. Wij kunnen tegen iedereen winnen, maar we moeten het dan ook regelmatig doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium