Het Belang van Limburg

“Het beste moet nog komen”

Timo Cauwenberg wil straks bewijzen dat knappe prestatie tegen Roeselare geen toeval was

- Piet Dingens

Vanavond wil Lommel United in Tubeke een verlengstu­k breien aan de knappe prestatie tegen Roeselare. Linksachte­r Timo Cauwenberg denkt een beetje nostalgisc­h terug aan de tweede speeldag, in augustus. Want toen scoorde hij in Waals-Brabant met een ‘kruisraket’ zijn eerste en enige seizoenstr­effer. “Ik herinner me toch nog liever dat wij er met 0-4 gingen winnen”, lacht hij. Dat was jouw 'moment suprême' in deze voor Lommel zo turbulente competitie, Timo.

Cauwenberg: “Het was inderdaad een mooi moment, maar meer ook niet. Want het seizoen is nog niet voorbij en het beste moet ongetwijfe­ld nog komen.”

“Met alleen maar positieve commentare­n schieten we niets op”, stelde trainer Van Imschoot na het gelijkspel tegen Roeselare terecht. Zijn de mouwen al opgestroop­t voor de clash met (het potige) Tubeke?

“Ja. Want aan Tubeke bewaren we naast die ene goede herinnerin­g ook twee hele slechte. Thuis verloren we al twee keer van die gasten. Met in oktober een 3-6 afstraffin­g als absoluut dieptepunt. Dat was echt beschamend.”

Eind november leek de revanche er al aan te komen. Maar toen zagen jullie na de pauze in amper drie minuten een 1-0-voorsprong omgezet worden in een 1-2 nederlaag.

“We hebben in de herfst flink wat klappen gekregen. Het was voor iedereen een heel frustreren­de tijd. Alle foutjes werden prompt afgestraft, we hadden met alles en nog wat dikke pech. Waar we ons in die donkere periode wel aan konden optrekken, en dat deden we ook, was de veerkracht in de groep. Ondanks alle tegenslage­n verloren we nooit het geloof in een goede afloop en zijn we altijd keihard blijven werken."

Jij bent dit seizoen nieuw bij Lommel United. Hoe kijkt een jonge gast van 22 terug op zo’n

harde leerschool?

“Ik heb al veel geleerd en kijk daar ook tevreden op terug. Maar het totaalbeel­d primeert. Als je in een situatie zoals de onze zit, weet je dat woorden ontoereike­nd zijn. Voetballer­s van een profclub moeten hun goede intenties op het veld bewijzen. De ploegen die wij in het vizier willen houden, pakken ook punten. Gelukkig hebben we veel vertrouwen getankt tegen Roeselare. De fans zagen vorige week weer het Lommel van in het begin van de competitie. Dat moeten we nu vasthouden. Excuses achteraf zijn praat voor de vaak. We hebben het aan onszelf te wijten als het straks mis loopt. (vastberade­n) En dat willen we niet!”

Kan je goed schaatsen?

“Toevallig wel, ja (lacht). Maar wat heeft dat met de zaak te maken?”

Het veld van Tubeke is in normale omstandigh­eden al een doorn in het oog van de concurrent­ie. Dat gaat er bij deze vriestempe­raturen niet op beteren.

“Hmmm, dat zou voor United wel eens een voordeel kunnen worden. Tubeke beschikt over een stel grote en krachtige verdediger­s. Maar die zijn niet zo wendbaar als onze snelle, lichtvoeti­ge aanvallers. Types als De Bruyn, Bertjens en Gaethofs zullen op deze grasmat allicht beter in hun sas zijn. Afwachten maar, ik kruis mijn vingers al.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Timo Cauwenberg: “Als het straks mis loopt, hebben we het aan onszelf te wijten. En dat willen we niet!”
Foto DICK DEMEY Timo Cauwenberg: “Als het straks mis loopt, hebben we het aan onszelf te wijten. En dat willen we niet!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium