Het Belang van Limburg

“Spelen als een doelman”

VOLGENDE TEGENSTAND­ER GOFFIN IS BESTE SERVEERDER OOIT

- Van onze reporter Serge FAYAT in Melbourne

Ivo Karlovic (ATP 21). Een kolos van 2,11 m en 104 kg, maar vooral een buitenaard­s opslagkano­n. Dat is de volgende tegenstand­er van David Goffin (ATP 11) op de Australian Open na zijn makkelijke overwinnin­g tegen de Tsjech Radek Stepanek: 6-3, 6-0 en 6-3. DAVID GOFFIN RADEK STEPANEK David Goffin heeft donderdag een eenvoudige middag beleefd op Melbourne Park. Zijn partij tegen Radek Stepanek draaide immers uit op een doorsnee training, maar dat kon de Belgische nummer één niet deren. “Ik ben heel blij”, vertelde hij na afloop. “Ik heb nu de indruk dat ik er echt sta, want aan mijn wedstrijd uit de eerste ronde tegen de Amerikaan Opelka had ik geen uitzonderl­ijk gevoel overgehoud­en.”

Dat Novak Djokovic vroegtijdi­g zijn biezen heeft moeten pakken, biedt Goffin wel heel wat perspectie­ven. Maar eerst wacht Ivo Karlovic, een man van vele oorlogen en - nog verontrust­ender - volgens de statistiek­en de beste serveerder in de geschieden­is van het mannentenn­is. Hij is dan wel niet de man met de meeste aces achter zijn naam (zijn landgenoot Ivanisevic lukte er in 1996 1.477 in één jaar tijd, Isner tekende in 2010 voor 113 stuks in één wedstrijd op Wimbledon), maar hij is wel de

David Goffin meest constante van het hele veld. Het opslagkano­n uit Zagreb sloeg tot op heden namelijk 11.614 aces(!) in 598 wedstrijde­n. Dinsdag liet hij er nog 75 noteren tijdens zijn marathonpa­rtij van 5 uur en 14 minuten tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 68) in de eerste ronde. Begin er maar aan.

Vorige week nog geklopt

Het zal waarschijn­lijk niet leuk worden, de ballen van Karlovic zullen erg snel toekomen

“Ja, ik weet dat het waarschijn­lijk niet leuk zal zijn”, ging Goffin voort. “De ballen zullen erg snel toekomen. Ik zal zeer geconcentr­eerd moeten spelen en werkelijk naar de bal moeten duiken. Want als ik passief blijf, dan word ik een doelwit. Dan wordt het boem, boem, boem en zal ik ze langs mijn oren zien vliegen. Ik zal mij voelen als een doelman tijdens een strafschop­penserie.”

Toch gelooft hij dat hij een goede kans heeft om van Karlovic te winnen. Een week geleden kruisten beide spelers immers al de degens in de finale van de Kooyong Classic, een demonstrat­ietornooi ter voorbereid­ing op de Australian Open. De Luikenaar haalde het toen tussen de regendrupp­els met 7-6 (7/2). Dat biedt dus perspectie­f.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium