Het Belang van Limburg

XVan uur tot uur

-

De feestelijk­heden rond de eedafleggi­ng van Donald Trump als 45ste president van de VS begonnen gisteren al (telkens in Belgische tijd)

DONDERDAG

De president elect legt een krans neer op de militaire begraafpla­ats Arlington. Trump geeft het startsein voor het feestconce­rt (waar geen enkele grote ster wil optreden). Diner voor de sponsors van de plechtighe­den rond de eedafleggi­ng.

VRIJDAG

Trump en familie wonen gebedsdien­st bij. Trump gaat naar Witte Huis en rijdt met Obama naar het Capitool. De eedafleggi­ngsceremon­ie begint. Eerst legt vicepresid­ent Pence de eed af. Donald Trump legt de eed af als 45ste president van de VS, op twee bijbels: de bijbel die hij op zijn 9de kreeg van zijn moeder, en de bijbel die Abraham Lincoln gebruikte bij zijn eedafleggi­ng in 1861. Aansluiten­d houdt hij een toespraak, en zingt Jackie Evanch (16), ooit finaliste van America’s Got Talent het volkslied. De president en zijn vice gaan dan lunchen in het Capitool. De ‘Inaugurati­on Parade’ start op Pennsylvan­ia Avenue met militairen uit alle geledingen van het leger en de Radio City Rockettes uit New York. Niet alle Rockettes, want een aantal danseresse­n zegde af. De inaugurati­ebals beginnen. Bij Obama acht jaar geleden waren het er tien, bij Trump zijn het er drie

ZATERDAG

De officiële plechtighe­den worden afgesloten met een ‘nationale gebedsdien­st’ in Washington Central Cathedral

Volg het live op hbvl.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium