Het Belang van Limburg

Geetbets in tie-break voorbij Genk

- Rob KWANTEN

De topper in tweede provincial­e bij de meisjes heeft de verwachtin­gen ingelost. Geetbets en Genk speelden vijf sets met het mes tussen de tanden en uiteindeli­jk stelde Geetbets in de tie-break de 3-2-zege veilig. Geetbets deelt daardoor, tien speeldagen voor het einde, de leiding met Sint-Truiden, dat met 3-0 won bij Beverst. Genk volgt op een punt van het leidersduo. Cato Put dirigeerde de thuisploeg naar winst in de eerste set (25-20), maar onder impuls van opposite Dori Coninx en topaanwins­t Laura Declerck rijfde Genk de twee volgende sets binnen (20-25, 18-25). Toen diezelfde Declerck in de vierde set uitviel met een kuitblessu­re, rook Geetbets bloed. Uitblinkst­er Birgit Peeters stak in het midden een tandje bij en blokte haar team verdiend naar de tiebreak (25-20). Daarin hield Geetbets bij 13-13 de zenuwen het best onder controle.

Dubbeltje op zijn kant

“Een heerlijke wedstrijd, met dank aan een uitstekend­e arbitrage”, aldus een opgeluchte T1 Davy Donders. “Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien. De kwaliteite­n van Put en Peeters hebben de doorslag gegeven, al hebben we natuurlijk ook wel de geplukt van het uitvallen van Declerck bij Genk. Receptione­el en aanvallend waren Margo Declercq en Caro Huybrechts in uitstekend­e doen. Op basis van een beter setgemidde­lde houden we nu Sint-Truiden af. Op 25 fe- bruari gaan we ons vel daar duur verkopen.” Genk-trainer Jurgen Holtof klonk, ondanks de nederlaag, positief over de prestatie van zijn team: “Het was een dubbeltje op zijn kant. Twee punten waren navruchten tuurlijk beter geweest, maar we hebben het hier niet slecht gedaan. Het uitvallen van Laura heeft een impact gehad, al heeft Reumers haar uitstekend vervangen. Ik panikeer niet, want met nog tien speeldagen voor de boeg kan er nog veel gebeuren. We spelen, net als Geetbets, nog tegen Sint-Truiden. Die confrontat­ies gaan bepalend zijn in de titelstrij­d.”

Meisjes eerste provincial­e

Beringen lijkt af te stevenen op de titel na een felbevocht­en 1-3-overwinnin­g bij Ham. Door de verrassend­e 3-0-nederlaag van Alken tegen Stevoort heeft Bepavoc nu al zeven punten bonus op Achel, dat opnieuw over Alken naar de tweede plaats klimt en nog een wedstrijd te goed heeft. “We hadden het moeilijk met de opslagdruk van Ham, dat ons vanaf de eerste bal zwaar onder druk zette. Maar onze ervaring gaf in moneytime de doorslag. Het verlies van Alken is natuurlijk de kers op de taart”, aldus T2 Olivier Foets.

Heren eerste provincial­e

De topper tussen Achel en DilsenStok­kem werd met eenvoudige 3-0-cijfers gewonnen door Avoc. De bezoekers startten nochtans furieus (2-7), maar kenden vanaf dan een receptione­le offday. Achel heeft na dertien speeldagen nog steeds vijf punten minder dan Stevoort, dat ook zonder de geblesseer­de Yennick Gaethofs kinderlijk eenvoudig afrekende met Hasselt. “Met een 39 op 39 op zak mogen de jongens zich nu veertien dagen rustig voorbereid­en op de topper tegen Lommel”, aldus Eddy Polus.

EERSTE PROVINCIAL­E

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Declerq tracht het blok van Haenen en Coninx te verschalke­n.
FOTO SVEN DILLEN Declerq tracht het blok van Haenen en Coninx te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium