Het Belang van Limburg

Soccol en Scheldeman Limburgse atleten van 2016

- Jacky Stijven

In Alken had zaterdag tijdens de algemene jaarvergad­ering van het provinciaa­l comité de huldiging van de Limburgse atleten van 2016 plaats. Aude Scheldeman werd uitgeroepe­n tot belofte van het jaar, Manuela Soccol tot atlete van het jaar. Marathonlo­opster Manuela Soccol bracht in 2016 haar persoonlij­k record op 2u37.09 en plaatste zich daarmee voor de Spelen in Rio. Daar werd ze in 2u44.18 74ste. De 28-jarige Genkse, die momenteel last heeft van een cyste in de knie, trekt begin maart voor een maand op trainingss­tage naar Kenia. Daar bereidt ze zich voor op de marathon van Hamburg. Afhankelij­k van de limiet is het WK marathon van deze zomer eventueel een doel. Soccol mikt op lange termijn vooral op een selectie voor de Spelen van 2020 in Tokio.

Aude Scheldeman wierp vorige zomer als tweedejaar­s

VOETBAL de speer van 500 gram naar 51m31, dat is de tweede beste Belgische scholieren­prestatie aller tijden. Op het EK voor scholieren in Georgië werd ze met 44m93 twintigste. Met 4.738 punten debuteerde ze vorige zomer in de zevenkamp. In haar eerste jaar als juniore wil de 17-jarige ADD’ster uit Kortessem in 2017 vooral wennen aan de speer van 600 gram en verder ervaring opdoen in de zevenkamp. Het EK voor juniores, van 20 tot 23 juli in Grosseto, is geen must.

Tijdens de algemene vergaderin­g van het provinciaa­l comité werd Fernand Geukens (DALO) gekozen als provinciaa­l aanduider. Hij is vier jaar lang verantwoor­delijk voor het aanduiden van juryleden. Ivo Lauwers (GENK AC) is met een mandaat van twee jaar nieuw lid van het provinciaa­l comité. Godelieve Koppers (ADD), Jaak Hellings (AVT), Gerard Knoop (BREE AC) en Cor Heemskerk (ATLA) werden herkozen als leden van het PC.

 ?? FOTO MIST ?? Aude Scheldeman en Manuela Soccol.
FOTO MIST Aude Scheldeman en Manuela Soccol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium