Het Belang van Limburg

STVV geconteste­erde fasen

-

In 2011 stelde toenmalig STVVvoorzi­tter Benoît Morrenne een compilatie­video samen. Daaruit moest blijken dat zijn club benadeeld was door een hele reeks zogenaamde scheidsrec­hterlijke dwalingen. Ook Roland Duchâtelet stond als

bij STVV en Standard vaak aan de klaagmuur. Dit seizoen heeft coach Ivan Leko al een paar keer de roede ten aanzien van de refs niet gespaard. Terecht of niet? We geven u de lijst van geconteste­erde fasen. U mag zelf conclusies trekken.

pares

primus inter Speeldag 2 Standard – STVV 2-0

Edmilson gaat neer na een vederlicht contact met De Petter en zet zelf de strafschop om. De 2-0 is een feit. (ref Boucaut)

Speeldag 3

STVV – Anderlecht 0-0

Appiah glijdt weg in de eigen zestien en beroert de bal met de arm, de scheidsrec­hter geeft geen krimp. (ref Van de Velde)

Speeldag 5 STVV – Kortrijk 1-2

Koubemba wordt na 15’ uitgeslote­n. Aanleiding is een trap op de enkel van Graça Reis. Een zware sanctie, die de Kanaries een hele wedstrijd achtervolg­t. Coach Leko ontploft een eerste keer. (ref Visser)

Speeldag 15

STVV – Club Brugge 0-1

Na een uur wordt Bagayoko door Denswil in de grote rechthoek omvergekeg­eld. De ref sluit de ogen. Diep in blessureti­jd duwt Djene Vossen in de rug. Nu fluit de scheids wel. Vossen zet zelf de penalty om. Leko ontploft een tweede keer in de catacomben en wordt geschorst. (ref Visser)

Speeldag 16 Lokeren – STVV 1-0

Persoons profiteert van onstuimig inkomen van Bagayoko en gaat ‘profession­eel’ tegen de grasmat. Maric zet de winnende penalty om. (ref Lardot)

Speeldag 21 STVV – Standard 2-2

Bagayoko krijgt al vroeg terecht rood voor een aanslag op Raman. Na de 0-1 van Trebel komt STVV goed weg. Een doelpunt van Scholz wordt verkeerdel­ijk geannuleer­d wegens vermeend buitenspel van Laifis. Aan de overkant heeft Boli even later wel recht op een penalty

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium